Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, “Gerçekten Türkiye’de bir ölçüde sarsılmış olan hasta-hekim ilişkisini bu tür çalışmalarla inşallah takviye edileceğini, yeniden tesis edileceğini bu çalışmalar vasıtasıyla tekrar kavuşacağına inanıyorum” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu JW Marriot Otel’de düzenlenen ’Şifa Veren Ele Vefa’ programına katıldı.
Program da 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Davutoğlu, “Ben Sağlık Bakanlığının bu güzel slogan eşliğinde sadece şiddette uğramış sağlık çalışanları değil, hastalarının şifasına vesile olmak için gece-gündüz çalışan sağlık çalışanlarına vefa anlamında da yaptığı bu güzel program için kendilerini tebrik ediyorum. Bu anlamlı çalışmanın devam edeceğini bakanımızın konuşmalarından öğrenmiş olduk. Gerçekten Türkiye’de bir ölçüde sarsılmış olan hasta-hekim ilişkisini bu tür çalışmalarla inşallah takviye edileceğini, yeniden tesis edileceğini bu çalışmalar vasıtasıyla tekrar kavuşacağına inanıyorum. Hepinizin mutlaka bu mesleği seçmek için farklı hikayeleri vardır. Bende doğumda annesi kaybeden bir küçük çocuk olarak kadın doğumcu olmayı küçük yaşlarda kafama koymuştum. Daha ilkokul yıllarında da cerrah olan amcamı kaybettim. Çok şükür, bu imkana da kavuştum. Elbette kadın doğum birçok branşa göre bir miktar avantajları olan bir branş. Kadın doğumun çok müjdeli bir yanı var. Doğumun hakikaten farklı bir enerjisi var. Tüm diğer branşlarda olduğu gibi kadın doğumda da yine şiddetle karşılaşma ihtimalimiz maalesef acillerimiz nedeniyle oldukça fazla. Ben bu konuda aslında el birliği ile sadece hekimler, sadece Sağlık Bakanlığı, sadece kanun yapıcılar değil hepimizin birlikte çalışması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
TBMM’de sağlıkta şiddet komisyonun 2013 yılında yaptığı çalışmalardan bir kaçını sıralayan Davutoğlu, “Şiddete karşı sıfır tolerans sloganıyla aslında mücadeleye devam etmek için tüm kamu kurum ve kuruluşlarını ve tüm Türk halkını aslında seferberlik içerisinde yeniden hasta- hekim ilişkisini doğru zemine oturmak, sağlık çalışanlarını şiddetten korumak ve ulvi görev sırasında tüm sağlık çalışanlarımıza destek olmak konusunda yeni bir duyarlılığa başlangıç olmasını bu 14 Mart haftasının kutlamalarının diliyorum” diye konuştu.