AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Merkez Karar Yürütme Kurulu ve Bakanlar Kurulu üyeleriyle yapılan toplantıda ’koalisyon veya erken seçimin’ ele alınıp alınmadığına ilişkin, "Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Merkezi’nde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Bakanlar Kurulu üyeleriyle yaptığı toplantı sona erdi. Yaklaşık 7,5 saat süren toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, toplantının gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şahin, yaptığı açıklamada, "Bugün AK Parti Genel Başkan Yardımcıları olarak bakan arkadaşlarımızla birlikte Genel Başkanımızın, Başbakanımızın başkanlığında bir araya geldik. Dün gerçekleşen seçim sonuçlarını değerlendirdik ve başlayacak yeni süreçle ilgili de fikir alışverişinde bulunduk. Milletimizin dün ortaya koymuş olduğu siyasi iradeye ve karara AK Parti olarak derin saygı duyuyoruz. Ancak, bu seçim sonuçları 13 yıldır Türkiye’de uygulanan hükümet şekillerine göre farklı bir sürecin başladığını gösteriyor bize. Biz, AK Parti olarak bu süreçle de sorumlu davranacağız ve halkımız müsterih olsun diyoruz. AK Parti olarak bu yeni süreçte de Türkiye’nin son seçimlere göre de en büyük ve en güçlü partisi olarak ülke menfaatlerini ön planda tutma politikamızı aynen devam ettireceğiz. Bizim istişare çalışmalarımız yani seçim sonuçlarını değerlendirme ve başlayacak olan süreçle ilgili başlayacak yol haritası belirleme çalışmalarını Çarşamba günü Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerimizle yapacağız, hemen ertesi gün de Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nı yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki hafta da büyük ihtimalle seçilmiş olan yeni milletvekili arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Bu dönemde milletvekili adayı olmamış eski diyebileceğimiz milletvekili arkadaşlarımızla da yeniden bir araya gelerek hem seçim sonuçlarını hem de başlayacak olan bu süreci değerlendirmek istiyoruz" dedi.
Toplantının uzunca bir süredir devam ettiğine işaret eden Şahin, "Toplantıda, erken seçim veya koalisyon konuşuldu mu" sorusuna, "Bu konudaki değerlendirme çalışmalarımız devam ediyor. Belki bütün bu çalışmaların sonucunda Genel Başkanımız, Başbakanımız kamuoyuyla yapmış olduğumuz değerlendirmelerin sonucunu paylaşabilir" karşılığını verdi.