Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mevcut hükümetin devam etmesi gerektiğini belirterek, "Kendim milletvekili olmayacağım, bakan da olmayacağım. Değerli kardeşlerim, biz de çalışıyoruz, ben de bütün illeri geziyorum" dedi.
Partisinin seçim çalışmaları kapsamında Elazığ’a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Palu ve Kovancılar ilçesini ziyaret etti.
Palu ilçesi Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, "Kendim milletvekili olmayacağım, bakan da olmayacağım. Değerli kardeşlerim, biz de çalışıyoruz, ben de bütün illeri geziyorum. Birçok arkadaşımız gibi biz üç dönem milletvekilliğinden sonra bu dönem ara veriyoruz. İyi de oluyor. Biz gidelim arkamızdan daha iyi, daha çalışkan, daha gayretli arkadaşlar gelsin" dedi.
"HER ŞEYİN BİR SONU OLMALI"
Kendisinin 3 dönem AK Parti’de milletvekilliği yanı sıra birer dönem de Refah ve Fazilet Partisi’nde milletvekilliği yaptığını kaydeden Arınç, "Her şeyin de bir sonu olmalı. Şimdi yaşı 80’e varmış bazı insanlar, ’ben hala milletvekili olacağım’ diye koşup duruyorlar. Öyle de olmamak lazım. Allah bazen bir dönem, bazen iki dönem nasip eder. Birisi diğerinden eksik değil ki, önemli olan millet için ne yaptın, ne kadar koştun, milletin alın terine ne kadar kutsal olarak karşıladın odur. Yoksa 40-50 sene milletvekilliği yapmışın hiçbir kıymeti yok. Bakınız ona rağmen biz sizlerden daha fazla koşuyoruz. Neden? Bu iş yarım kalmamalı, bu hükumet devam etmeli" diye konuştu.
"KÜRTLER DİNDAR, KAHRAMAN, YİĞİT VE NAMUSLU İNSANLARDIR"
Daha sonra Kovancılar ilçesinde seçim koordinasyon merkezine giden Arınç, burada da konuşma yaptı. Kendisinin Kürt kardeşlerini çok sevdiğini ifade eden Arınç, "Onlar da beni çok seviyor. Bir aydır bu bölgede dolaşıyorum. 2 gün önce Şırnak’taydım. Daha önce Van, Siirt ve Diyarbakır’daydım. Gitmediğim yer kalmadı. Bana eskiden sorarlardı. Ben batıda siyaset yaptım. Yerleştiğimiz yer Manisa’ydı, orada da Kürt kardeşlerim vardı. Hepsi benimle beraber siyaset yaptı. Refah’ta beraberdir, Fazilet’te beraberdik. Manisa’nın yerlileri derdi ki; ’sen Manisalısın niye Kürtlerle bu kadar sıkı fıkı dost oldun.’ ’Onlar benim kardeşim’ derdim, ben onlarla ekmeğimi bölüşeceğim. Çünkü Kürtler dindardır, kahramandır, yiğittir, namuslu insanlardır. Ben onları bunun için seviyorum" dedi.
Kendisine "Sen Manisalısın, baban Büyüksümbüller köyünden Molla Ahmet oğlu İbrahim Çavuş. Kürtleri sen niye bu kadar seviyorsun" diye sorduklarını anlatan Arınç, "Ben onlara derdim ki; evet, benim doğdum yer burası ama ben Manisa’nın Büyüksümbüller köyünde doğmamış olsaydım da, Elazığ’da, Arıcak’ta, Kovancılar’a bir köyde Sait efendinin oğlu olarak dünyaya gelseydim sadece Allah’a dua ederdim şunun için; Ya Rabbi beni bir Müslüman Kürt anne babadan dünyaya getirdiğin için. Sadece bunun için dua ederdim. Bizim temelimizde Müslümanlık var, bizi kardeş yapan Müslümanlıktır, laiklik falan değil. Laiklik sonradan geldi Türkiye’ye. Bizim mayamızda din kardeşliği vardır. Hangi etnik kökende olursa olsun, hepsi bizim kabulümüz. Madem ki Allah yaratmış, müminleri kardeş yaratmıştır bizim için her şey bitmiştir" diyerek konuşmasını sonlandırdı.