Bursa için son 4 yılda yapılanları anlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dünyaya örnek olan Timsah Arena’nın bu yıl Ağustos ayında biteceğini ifade ederek, “Sırada üçüncü devlet üniversitesi var. Bunu da Bursa’ya kazandırma düşüncesindeyiz. İsminin Emir Sultan olmasını istiyoruz” dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa’da düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bursa’da son 4 yılda yapılan yatırımları değerlendiren Arınç, seçim öncesi Yenişehir Havaalanı’ndan Balkanlar’a uçak seferlerinin başlayacağını müjdeledi. Kente yapılan yatırımları ve projeleri anlatan anlatan Arınç, Gemlik içme suyu ve Büyükşehir baraj projesinin ihaleye açılacağını ve Büyükorhan Barajı’nda 5 bin 300 dönüm tarım alanının sulanacağını kaydederek, “Yeni hedeflerimiz var, yatırım planları yapıyoruz. Gölet ve barajlar yapmaya devam edeceğiz. Birçok göletimiz inşaat halinde. Nilüfer Doğanköy’de bin 31 dönüm alan üzerine bin 355 yataklı sağlık kompleksi temeli 9 Mayıs’ta atılacak” dedi.
2014 yılında 300 yataklı İnegöl Hastanesi’nin hizmete açıldığını hatırlatan Bülent Arınç, “Mudanya’da 100, Mustafakemalpaşa’ya da 200 yataklı bir hastane açtık, 45 trilyon lira harcandı. Karacabey 150 yataklı hastanemiz de yakın zamanda resmi açılış töreni yapılacak. Orhangazi Devlet Hastanesi’ni ise 2015 yılı sonunda açacağız. 60 yatak kapasiteli İznik Devlet Hastanesi de bitti. Yakın zamanda açılış yapacağız. İnegöl’de 40 ünitelik Ağız Sağlığı Merkezi’nin de inşaatı bitmek üzere. Dörtçellik Akıl Hastalıkları Hastanesi’ni toplu olarak açtık. 50 ünitelik Nilüfer Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni de yakında açacağız. Yıldırım’da bir hastane daha 2016 yılında tamamlanacak” ifadelerini kullandı.
Ambulans sayısının 50’den 84’e çıktığını belirten Arınç, eğitimle ilgili olarak ise “2011-2015 yılları arasında 2 bin 710 derslik ve 8 spor salonu yapıldı. Sınıf mevcudu sayısı 30’a kadar düştü. 6 bin 84 adet akıllı tahta öğrencilerle buluştu. Kestel’deki kampüsün yüzde 90’ı bitmiş durumda. Sırada üçüncü devlet üniversitesi var. Bunu da Bursa’ya kazandırma düşüncesindeyiz. İsminin Emir Sultan olmasını istiyoruz. Sosyal bilimler ağırlıklı bir üniversite olacak” diye konuştu.
2015 yılında 7 bin 500 seyirci kapasiteli Nilüfer Spor Salonu’nun yapımının tamamlandığını kaydeden Arınç sözlerini şöyle sürdürdü.
“2015 yılında Kestel’e buz pateni temelini attık, 2017 yılında açılacak. Timsah Arena bu yıl Ağustos ayında bitecek. Turizmde ise hak ettiğimiz konumda değiliz. Gelen turist sayısında yüzde 50 bir artış oldu. Ancak bu yeterli değil. Uludağ’ı şehre kazandırmak istiyoruz. Teleferik, oteller bölgesine bağlandı. Bursa’yı müze kenti yapacağız dedik ve yaptık. Osmangazi Belediyesi Panoroma Müzesi Bursa’ya kazandırılacak. 2015 yılı itibariyle otellerin hepsine termal su vermeye başladık. OSB’lerde arıtma tesisleri faaliyete geçirildi. 2015’te Badırga Bölgesi’nde tekstil ve deri ihtisas organize sanayi bölgesi kuruldu. Yerli otomotiv için test merkezleri kuruldu. Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. 2015 yılında ihracat rakamları 13 milyon Dolara yaklaştı. Adalet sarayı için çevre yolu kenarında 128 dönümlük arazi tahsisi tamamlandı. 2 ay içerisinde ihalesi yapılacak."