Adana Kozan’da 1995 yılında Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen yarışmada birinci olan ancak başı örtülü olduğu için o gün ödülünü alamayan Tevhide Kütük Güneri, milletvekili adaylarının da katıldığı bir programla yıllar sonra ödülünü aldı. Yıllar önce yaşanan olayın görüntülerinin yayınlandığı programda duygusal anlar yaşanırken, Tevhide Kütük Güneri o gün okuyamadığı kompozisyonunu okudu.
Adana Kozan’da 1995 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan ancak başörtülü olduğu için ödülünü almasına izin verilmeyen Tevhide Kütük Güneri, Üsküdar Kız Kulesi Restaurant’da düzenlenen bir programla yıllar önce alamadığı ödülünü aldı. Programa, AK Parti Milletvekili adayları Ravza Kavakçı Kan, Rabia İlhan, İsmet Uçma, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Hüsniye Şahin, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve çok sayıda kadın katıldı. Program sırasında o günleri gösteren görüntülerin yayınlandığı sırada ise duygu dolu anlar yaşandı.
Ödülünü almak için sahneye davet edilen Tevhide Kütük Güneri’nin heyecanlandığı görüldü. Güneri’ye ödülünü AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır verirken, bu gecikmeden dolayı özür diledi. Daha sonra AK Parti Milletvekili adayları Tevhide Kütük Güneri’ye çiçek verdi. Kürsüye gelerek bir konuşma yapan Tevhide Kütük Güneri, “Aslında söyleyecek çok şey vardı ama aslında beni biraz o zamanlara götürdü ama gelmeyecek, inşallah o zamanlar bir daha geri gelmeyecek. Ama Rabbim diyor ki her şeyin ardından bir hayır vardır diyor. O olay benim için bir şerdi gerçekten. Ama Rabbim beni bir aracı kıldı. Bu olayın ardından bizim büyük sorunumuz bir nebze de olsa çözülmüş oldu. Bundan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza ve dava arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.
“O gün benim için çocukça bir düşünceydi. Ben ödül falan istememiştim aslında. Keşke ödül vermeseler sadece kompozisyonumu okusam demiştim. O zaman nasip olmamıştı. O olaydan sonra bir çok kez nasip oldu” diyen Tevhide Kütük Güneri, birincilik aldığı kompozisyonunu okudu.
Duygulandığı görülen AK Parti Milletvekili adayı Ravza Kavakçı Kan ise, “Söylenmesi gerekenler söylendi, seyredilmesi gerekenler seyredildi. Sadece burada oy toplamak için bulunmuyoruz. Ben oy isteme bu şekilde böyle bize oy verin değil. Benim sadece Allah rızası için bir kardeşiniz olarak, sıradan bir kardeşiniz olarak bu görüntüleri seyrettiniz. Eski Türkiye’yi biliyorsunuz. Kürtçe şarkı söyledi diye Ahmet Kaya’ya yapılanları hepiniz biliyorsunuz. Onu dışarı atanları biliyorsunuz. Mecliste 2 Mayıs 1999’da yapılan adı konmamış darbeyi biliyorsunuz. Ogün bütün İstanbul kadınlarına başı örtülü, başı açık demeden ne büyük bir hakaret yapıldı onu hepiniz biliyorsunuz. Bunları anlatmayacağım. İnsan yetişkinleri yapılanları affediyor da nasıl benim yeğenlerime, Sayın Merve Kavakçı’nın evlatları okulda yuhalandığında onlara yapılanları bir türlü unutamıyorsam burnumun direği sızlıyorsa biraz önceki görüntülerde de seyrettiğimde Tevhide Kütük Güneri kardeşime yapılanları gördüğümde ben kolay kolay gözyaşlarımı bırakmam, dik durmaya çalışırım, burnumun direği sızladı. 11 yaşındaki bir genç kıza haddini bildiren zihniyeti hatırladım, içim titredi, içim ürperdi. Onun için bir kardeşiniz olarak sizden Allah rızası için ricam şu. Ellerinizi vicdanınıza koyunuz. 13 senedir nerden nereye geldik, düşününüz. Bundan sonra eskiyi mi istiyoruz, yoksa ilerlemeyi mi istiyoruz ona kararınızı siz verin. Biz size güveniyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Ak Parti Milletvekili adayı Rabia İlhan ve İsmet Uçma da Türkiye’nin geçmişte yaşadığı bu olaylara dikkat çekerek, yeni Türkiye’de insanların özgürce yaşamlarına sürdüreceklerine dikkat çekti.