Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye siyasetinde yeni bir dönemin açılmasına neden olacağını söyledi.
Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (DÖSİAD) kahvaltısında işadamlarıyla bir araya gelen Baykal, Cumhurbaşkanı’nın bir konuşmasında "Koalisyon kuracaklarmış, bu ülkede kimin koalisyon kuracağına ben karar veririm. Ben istediğime veririm. Benim hükumeti kurma görevini mutlaka birisine vermem gerektiren, elimi kolumu bağlayan bir hüküm yok" dediğini ve Cumhurbaşkanı’nın "Kimin hükümeti kuracağına ben karar veririm" diyerek yönlendirme imkanının kendi elinde olduğunu söylemek istediğini iddia etti. Milletvekili rakamlarında 400 sayısından buralara kadar düşüldüğünü söyleyen Baykal, "Anayasayı değiştirecek çoğunluktan bahsederken, anayasa değişikliğini teklif edecek çoğunluğa bile razı oldu, şimdi de koalisyon demeye başladı" diye konuştu.
Konuşmasında ülkede siyasi çerçevede bir faiz kavgası oluşturulduğunu ifade eden Baykal, "Bu ülkede bir anayasa kitapçığı atıldı diye kıyamet kopmuştu. Faiz tartışmasının zararı o anayasa kitapçığı atılmasından çok daha yüksek oldu" dedi.
Konuşmaların sonunda Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gültekin Gencer tarafından Deniz Baykal’a bir Döşemealtı halısı hediye edildi.