25. Dönem Milletvekilleri Genel Seçiminde oyunu kullanan, eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "4 yıl boyunca siyasetçiler konuştu, millet dinledi. Şimdi millet konuşacak siyasetçiler umarım dinleyebileceklerdir" dedi.
CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal,25. Dönem Milletvekilleri Genel Seçimi için sandık başına gitti.
Deniz Baykal, saat 11.00 sıralarında eşi Olcay Baykal, kızı Aslı Baykal Ataman ve partililerle birlikte oyunu kullanacağı Barbaros İlkokulu’na geldi. Okul bahçesindeki Baykal’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Okulun zemin katındaki 1019 numaralı sandığa gelen Baykal, uzun kuyruk nedeniyle sıraya girdi. Yaklaşık 30 dakika sıra bekleyen Baykal, eşi ile birlikte sınıfa girdi. Kimliğini ibraz eden Baykal, oy pusulası ve mühürle kabine girdi. Eşinin ardından oyunu sandığa atan Baykal, görevlilere iyi çalışmalar dileğinde bulunduktan sonra ayrıldı.
"MİLLET KONUŞACAK"
Oy kullanımının ardından açıklamada bulunan Baykal, Türkiye’nin demokrasi tarihi içinde önemli bir seçim yaşadıklarını söyledi.
Bu seçimin ardından toplumda önemli değişimler yaşanacağını umudu olduğunu aktaran Baykal, “ Bir değişim bir yenilenme bekleyişi çok yaygın. Bu seçimde o doğrultuda bir değişim olur mu diye bekleyiş var. Umarım Türkiye için açılacak olan yeni dönem özlediğimiz beklediğimiz gelişmeleri, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün kökleştiği halkın sorunlarına sahip çıkan dürüst bir siyasetin işlediği barış içinde uyum içinde işleyen bir demokrasiye destek verir. Bunu diliyoruz, toplumun özlemidir. Her seçim bir umuttur. Bir yenilenme bir değişim umududur. 4 yıl boyunca siyasetçiler konuştu, millet dinledi. Şimdi bugün millet konuşacak siyasetçiler umarım dinleyebileceklerdir. Her seçimde saklı çok ders vardır. Her seçim partilerin siyasetçilerin kendilerini sorgulamaları için bir fırsattır. Umarım bu seçimde böyle değerlendirilir. Bir sorgulama yapılır. Bir değerlendirme yapılır. Umarım milletin alacağı karar böyle bir sorgulamayı gerekli kılar. Bir değişimi bir yenilenmeyi gerekli kılar” dedi.
"YENİ BİR DÖNEM BAŞLASIN"
Gerilimli bir kampanya döneminin sonunda seçimin olaysız huzuru ve barış içinde gerçekleşmesini dilediğini kaydeden Baykal, “Herhangi bir sorun, sıkıntı yaşanmadan oy verme dönemi tamamlanır. Sayı döneminde de olumsuzluk olmaz. Türkiye’nin artık doğru bir seçim yapma konusunda hiçbir eksiğinin olmaması lazım. Bu seçimin yeni ve güzel bir dönem başlatmasını diliyorum. Seçimlerin ülkemize,halkımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.Seçim sonucunu Antalya’dan takip edeceğim. Sorgulamamızı yapacağız” diye konuştu.