Ak Parti Bayrampaşa İlçe Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen sevgi yürüyüşü vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
Ak Parti Bayrampaşa İlçe Teşkilatı, seçim çalışmalarını düzenlediği sevgi yürüyüşüyle tamamladı. Etkinliğe katılan vatandaşlar, Cevatpaşa’dan Bayrampaşa Belediye’sine kadar olan 15 kilometrelik yolu yürüdü.
Sevgi yürüyüşüne AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Hüseyin Bürge ve partililer katıldı. Sevgi yürüyüşü esnasında kortejde yer alan Başkanı Selim Temurci, vatandaşları selamlayarak karanfil dağıttı.
Başkan Temurci, seçime saatler kaldığına dikkat çekerek, "Seçime saatler kala Türkiye’de yarın akşam bu ana kadar bütün siyasi partiler İstanbul’da seçim çalışmalarını tamamladılar. Biz tabi bütün siyasi partilere başarılar diliyoruz. Ama AK Parti olarak 13 yıllık kazanımlarımızın adeta bir testi olacak. Ve adeta bu milletin bir daha asla geri döndürülemeyeceği bir süreci yarın akşam hep birlikte Bayrampaşa’da ve İstanbul’un 39 ilçesinde yaşayacağız. Biz sevgi ile yürüdük. Biz kardeşlikle yürüdük. Daima millet dedik. Daima milletin söylediği başımızın tacıdır dedik. Biz bu seçim sürecinde yaşanan bütün kirli ittifaklara, bu milletin yarın gece inşallah seçim sonuçları açıklandığında ‘Yeter artık’ dediğini, göreceğiz. 2023’e ve Türkiye’nin geleceğine yarın gece inşallah hep birlikte güçlü bir selam vereceğiz" dedi.
Dün Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin mitinginde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 2 kişiye rahmet dileyen Başkan Temürci, "Biz geçmişte o HDP’nin bürolarına kimin saldırdığını çok iyi biliyoruz. Biz o bölgede kimin Kandilin silahlarını kullanıp Diyarbakır’daki, Mardin’deki, Hakkari’deki ve o bölgedeki kardeşlerimizi kimin tehdit ettiğini, nasıl bu işleri yaptığını çok iyi biliyoruz. Biz bu provokasyonu çözecek olan da AK Parti’nin kendisidir. Dolaysıyla bu provokatif eylemi İstanbul’da yeni bir HDP çıkmazı olarak HDP’nin yeni eylemleri olarak sahaya sokağa yansıtmak isteyenlere diyorum ki Türk ve Kürt ezelden kardeştir. Ben herkese sükûnet tavsiye ediyorum. HDP’li kardeşlerime onların o üst aklını devreden çıkararak diyorum ki bizlerin kardeşliği bir seçimle bağlı bir kardeşlik değildir. Ama bizim kardeşliğimize kurşun sıkanlar ve bizi b u manada bu ülkede karşı karşıya getirmek isteyenler ne yazık ki bugün HDP’nin içinde de odaklanmışlardır. Ne yazık ki bugün DHKP-C ile yol yürüyenler HDP ile bu manada üst akılla üçlü dış servisler yol yürüyenler Trük’ün ve Kürt’ün kardeşliğini istemeyenler, bizim kardeşliğimizi yok etmek isteyenlere en güçlü cevabı İstanbul’da inşallah hep birlikte verilim diyorum" diye konuştu.
AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Hüseyin Bürge ise 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek, "Elbette ki zor bir seçim. Balkan coğrafyasındaki kardeşlerimizin, mağdur, mazlum coğrafyadaki kardeşlerimizin duaları var. Oraya güvendiğimiz kadar dualara da güveniyoruz. Ben Balkan coğrafyasını iyi bilen bir insanım. Oradaki kardeşlerimiz aman 7 Haziran’da bir yanlışlık olmasın, diye dua gönderdiler. Ben bir günlüğüne Makedonya’ya, Üsküp’e gidip geldim. Orada gördüğüm, inanın oradaki dualar tüylerim diken diken etti. Aziz milletimiz ‘analar ağlamasın’ projesine kıymetli Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu yürüyüşe, sayın Ahmet Davutoğlu ile bence perçinleşmiş olan bu yolda küresel bir güç olan Türkiye ‘den rahatsız olanlar var. Legal partilere illegal partilere yine milletimiz ‘Yeter söz milletindir’ diyecek. Ben yine zafer milletimizden yana olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.