Büyük Pirlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dün hayatını kaybeden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e, ‘Allah rahmet eylesin’ diyemeyeceğini söyledi. Destici, “Çünkü bizim gördüğümüz kadarıyla Yüce Allah’tan rahmet dileyeceğimiz işler yapmadı” dedi.
Seçimlere Milli İttifak" Çatısı Altında Seçim İşbirliğine Giden BBP ve Saadet Partisi Edirne Mitingi’ni gerçekleştirdi. Milli İttifak’ın liderleri Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici Edirne’de davul zurna ile partililer tarafından karşılandı. Edirne Sanayi Sitesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen mitingde Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici partilileri milletvekili adaylarıyla birlikte selamladı.
Mitingde ilk konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dün hayatını kaybeden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e Allah rahmet eylesin demeyeceğini söyledi. Milli İttifak Liderlerinden Destici ayrıca yeni anayasa yapacaklarını bunun milli ittifak iktidarında gerçekleşeceğini kaydetti.
“KENAN EVREN’E ALLAH RAHMET EYLESİN DEMEYECEĞİM”
Büyük Pirlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dün vefat eden 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e Allah’tan rahmet dileyemeyeceğini belirterek, “Çünkü bizim gördüğümüz kadarıyla Yüce Allah’tan rahmet dileyeceğimiz işler yapmadı. Maalesef o darbede milyonlarca insan fişlendi. Yüz binlerce insan gözaltına alındı ve tutuklandı. Yüzlerce insan cezaevinde işkencelerle hayatını kaybetti. Onlarca insan idam edildi haksız yere bir oradan bir buradan mantığıyla idam edildi. Milyonlarca insanımızın geleceği karartıldı. Ben İmam Hatip Lisesi’nde öğrenciydim; sınıfımızdaki okulumuzdaki kız kardeşlerimizin, bacılarımızın, ağlayarak başörtülerini çıkarmak zorunda kaldıklarını bir kısmının da okumayı terk ettiğine şahit oldum. Onun için Allah rahmet eylesin demeyeceğim. Allah ameli ile muamele etsin ve hak ettiğini orada bulsun diyeceğim” ifadelerini kullandı.
“YENİ, SİVİL, DEMOKRATİK ANAYASA YAPMAK BİZE NASİP OLACAK”
Destici, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından 1982 yılında oluşturulan Anayasa’nın günümüzdeki mevcut Anayasa olduğunu dile getirerek, “Kenan Evren öldü ama yasaları hala hayatta. 32 yıldır 1982 anayasasından sonra 83 yılında seçimler yapıldı ve siviller başımıza geldi. 32 yıldan fazladır ülkemizi siviller yönetiyor ama maalesef bu hükümetler hepsi de iktidara gelmeden önce milletimize demokratik sivil yeni bir anayasa sözü verdi. Ama maalesef bunu yerine getirmediler. Bir kısmı bunu değiştirecek çoğunluğu elde edemedi; bir kısmı da bunu elde edecek çoğunluğu elde etmesine rağmen bunu yapmadı. Mevcut iktidar Adalet ve Kalkınma Partisi’ne milletimiz hem tek başına anayasayı değiştirecek yetki verdi hem de referandum yoluyla anayasayı değiştirecek çoğunluğu verdi ama değiştirmediler. Onlar Kenan Evren’in anayasasıyla Evren’in anayasasıyla darbe anayasasıyla Türkiye’yi yönetmeyi tercih ettiler. Ama bu milletimizin tercihi değildir. 7 Haziran’da milletimiz bunları değiştirecek ve yeni sivil demokratik anayasayı yapacak. Türkiye’yi demokratik anayasalarla yönetecek, Milli İttifak’ımızı iktidar yapacak ve bu millete yeni, sivil, demokratik anayasa yapmak bize nasip olacak” diye konuştu.
“TEK BAŞINA MİLLİ İTTİFAK OLARAK İKTİDARA GELECEĞİMİZ İÇİN BARAJI KALDIRMIYORLAR”
Yüzde 10’luk seçim barajının darbecilerin yaptığı bir kanun olduğunu hatırlatan Destici, barajın dünyanın hiçbir yerinde olmadığına değinerek, “Kenan Evren bu barajı niye koydu. Kendi desteklediği parti iktidar olsun ve özellikle de o dönemdeki bizlerin geleneğinden gelen, ülkücüler, milli görüşçüler, saf muhafazakâr, maneviyatçılar meclise giremesin. İktidar olamasın diye koyduğu bu barajı bugün hala maalesef AKP iktidarı devam ettiriyor. Çünkü kaldırdığında bizim hallaç pamuğu gibi atacağımız ve tek başına milli ittifak olarak iktidara geleceğimizi biliyorlar. Onun için kaldırmıyorlar” dedi.