Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı, Saadet Partisi Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Mustafa Destici, her yıl gelir düzeyi düşük 100 bin kişiye ev vereceklerini söyledi.
Eski BBP Genel Başkanı, Saadet Partisi Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Destici, seçim çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Destici, milletvekili adayları ile birlikte Kızılcahamam, Çamlıdere ve Kazan ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bire bir görüşüp sıkıntılarını dinledi.
Ziyaretler sonrası açıklama yapan Destici, “Milli ittifak hükümeti döneminde israf olmayacak. Ben o sarayda oturmam, 300 bin fakire ev vermeyi tercih ederim” dedi.
Destici, “Gerçekten hayat çok pahalı. Domatesin, patatesin fiyatı 5 lira, biberin, patlıcanın, kabağın 3 lira, elmanın fiyatı 4 ila 5 lira arası. Karadutun fiyatı 5 lira, çileğin fiyatı 6-7 lira. Yani gerçekten meyve sebze çok pahalı. Şimdi ben düşünüyorum, 949 Lira asgari ücret alan bir vatandaş, yani şu pazara gelse, diyelim ki 2 kilo patates alsa 10 lira, bir kilo patlıcan alsa. domates alsa etti mi sana 20 lira. Yani düşünün ki 50 Lira’ya bir file dolmaz. Filenin dibi zor dolar. Normal bir alışveriş yapsa 100 lira gider ki, 4 pazar yapsa 400 lira yapar geriye ne kaldı, 550 lira. Bu adam 500 Lira da ev kirası veriyorsa, etti 900 lira. Bu adam 50 liraya evine yakacak mı alsın, gaz faturasını mı ödesin, telefon faturası mı ödesin. Çocuğuna harçlık mı versin, kitap mı alsın?” diye konuştu.
“Başbakan asgari ücreti artıracağız, vergiyi kaldıracağız diyen partileri TOBB’un genel kurulunda patronlara şikâyet etti. Sen patronlara şikâyet edeceğine buna bir çare bulacaksın. Sen 13 yıllık, iktidarsın” diyen Destici, şöyle devam etti:
“Hele Cumhurbaşkanını anlamak mümkün değil. Parti genel başkanı gibi il il geziyor, eski partisine oy istiyor. Halkımız edebinden, saygısından konuşmuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın evlatlarından bir tanesi asgari ücret ile üç ay çalışsın bakalım. Asgari ücretin, geçimin ne demek olduğunu her halde öğrenir. Bu ülke de asgari ücret 1500 TL neden çok olsun ki. Avrupa’dakiler 1000 Euro alıyor. Emekliye, işçiye, memura Bayram ikramiyesi verince neden olmuyor? Yani senin bir yol tutuşun ve yoğurt yiyişin var.
Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar olarak savurganlığı ve israfı seçmişsiniz. Kendiniz lüks içinde yaşıyorsunuz. Kendine saraylar yaptırmayı, uçak almayı seçmişsin. Dolayısıyla paraları kutulara, kasalara dolduranları yandaş edinmeyi seçmişsin. Sen o yolu seçmişsin biz de bu yolu seçiyoruz.”
Milli İttifak hükümetinde israf olmayacağını söyleyen Destici, "Biz diyoruz ki Milli İttifak hükümeti döneminde israf etmeyeceğiz, Saray yapmayacağız bunları halkımıza vereceğiz. Bakın biz diyoruz ki Milli İttifak olarak her yıl gelir düzeyinin en altında olan 100 bin kişiye ev vereceğiz. Diyorlar ki nasıl vereceksin? Söylüyorum; bir evin maliyeti 40 bin liraya mal oluyor. Müteahhitler var burada. 100 bin tanesi 4 milyar yapıyor. Yani sarayın üçte bir fiyatı yapıyor. Yani o Saray’a tam 100 bin fakire ev veriyor. Ben o sarayda oturmam, 100 bin tane fakire ev vermeyi tercih ederim. Benim tercihim bu" şeklinde konuştu.
Destici, şunları kaydetti:
“O saray Başbakanlık diye yapıldı. Milli İttifak iktidara gelirse o Cumhurbaşkanlığı sarayını hizmet binasına dönüştüreceğiz. Başta Başbakanlık olmak üzere, Cumhurbaşkanı da orada oturabilir görev süresi bitene kadar. Yaptırmıştır hevesini alsın. Şuna da yüzlerce kamu kuruluşu kirada. Dışarıda kirada oturan kamu kuruluşlarının hepsini oraya toplayacağız. İsraf etmeyeceğiz. Yandaşların binaları yaptırılıyor, devletin bankasından kredi veriliyor. Kamu kuruluşlarına kiraya veriliyor. Oradan gelen para ile kredisini ödüyor. Milletin taşı ile milletin kuşunu vuruyor. Biz buna izin vermeyeceğiz.”