Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Torul ve Şiran ilçelerinde toplu açılış programlarına katılmak üzere Gümüşhane’ye geldi.
İlk olarak Torul Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 1,5 yılda 4 milyon liralık yatırımların toplu açılış programına katılan Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, “3,5 yıllık iktidarları döneminde bir yerli tüfek üretemeyenler milliyetçilik naraları atıyorlar. Lafla milliyetçilik olmaz. Milliyetçilik millete hizmetle olur.” dedi.
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Torul Pazaryerinde düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin kendi uçağını yapmak için 71 yıl beklemek zorunda kaldığını söyleyen Bakan Işık, Türkiye’nin ilk bilişim vadisinin temelini de attıklarını hatırlattı.
Gerçek milliyetçilerin AK Parti ve kadroları olduğuna vurgu yapan Bakan Işık, savunma sanayindeki yerli üretimin yüzde 24’ten 60’lar seviyesine yükseldiğini, Türkiye’nin dışa bağımlı olduğunu, şimdi ise kendi tankı, topunu, gemisini yaptığını söyledi.
“BİZİM, VATAN, MİLLET, SAKARYA EDEBİYATI İLE ZAMAN KAYBINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”
“İktidara geldiğimizde savunma sanayimizde yerli üretim yüzde 24’tü. Bunun da kalitesi çok düşüktü” diyen Işık, “Türkiye olarak dışa bağımlıydık. Kıbrıs Barış Harekatında bunun acısını çekmemiş miydik, ‘benim silahımla bana vuramazsınız’ dememişler miydi? Önümüze yasaklar koymamışlar mıydı? Hatta terörle mücadele ederken, ‘benim silahımı kullanamazsın’ diye Türk askerine engel koyanları bilmiyor muyuz? Almanların hurda tankını satın alıp İsrail’e milyonlarca dolar para vererek tamir ettiriyorlardı. Sen milliyetçiysen tankın hangi parçasını Türkiye’de yaptın? Türkiye, yüzde 24 olan savunma sanayisini yüzde 60’lar seviyesine yükseltti. İktidara geldiğimizde savunma sanayisinde tamamıyla dışa bağımlıydık. Hem de öyle bir düzen kurulmuş ki, Türkiye 1 milyar dolarlık silah alacak, yüzde 7,5 komisyon ödüyordu. Bizim, vatan, millet, Sakarya edebiyatı ile zaman kaybına tahammülümüz yok. CHP’ye, MHP’ye, BBP’ye de oy veren kardeşlerim özellikle düşünsün” dedi.
“KENDİ TANKIMIZI ÜRETİYORUZ”
Bugün gelinen noktada Türkiye’nin kendi tankını ürettiğini kaydeden Işık, “Altay Tanklarını gördünüz mü? Yüzde yüz yerli onun şu anda test işlemleri devam ediyor. 2017’de Altay Tanklarını seri üretimini yapacağız. Kendi topumuzu kendimiz yapıyoruz. Dünyanın en iyi nüfus edici bombasına Türkiye sahip bunu tamamen TÜBİTAK’ta gerçekleştirdik. Kim yaptı Türkiye yaptı. Kiminle yaptı Türk insanıyla yaptı. Fatih İstanbul’u fetih ederken dünyanın en gelişmiş toplarıyla Dünya’nın en güçlü surlarını delik deşik edip kevgire çevirip de İstanbul’u fetih etmedi mi? Fatih’in torunu olacaksın bununla iftihar edeceksin ama bunu yapamayacaksın bu, bu millete yakışır mıydı? Allah’a şükürler olsun bugün kendi topumuzu yapıyoruz, kendi füzemizi yapıyoruz. Öyle bir füze yaptık ki F-35 savaş uçaklarına Amerika’dan sonra monte edilecek ilk silah Türk silahı bunu TÜBİTAK’la yaptık. Kendi gemimizi kendimiz yapıyoruz, iki tane yaptık, iki tanesi kızakta şimdi de diğerlerinin de projesini yapıyoruz. Kıbrıs Barış Harekatında ki o çıkarma sıkıntımızı hepimiz hatırlıyoruz değil mi? Şimdi Türkiye geçtiğimiz günlerde bir projeye daha imza attı kendi çıkarma gemimizi, kendi helikopter gemimizi, kendi uçak gemimizi tek bir gemide topluyoruz ve Türkiye artık inşallah uçak gemisini de yapan dünyadaki sayılı ülkelerden bir tanesi oluyor. Milliyetçilik bu, Milliyetçilik havanda su dövmek değil, Milliyetçilik akşama kadar nara atmak değil, milliyetçilik bu. Ülkene ne kazandırıyorsun, insanına ne kazandırıyorsun, geleceğine ne kazandırıyorsun” diye konuştu.
Türkiye’nin kendine yeten bir ülke olma yolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Bakan Işık, 2020’den önce Türk otomobilinin de yollarda olacağını, hem Türkiye’de hem de dünyada satılacağını söyledi.
“BİRİLERİ TEKRAR O GÜNLERİ ÖZLEMİŞ”
Bir dönemler 1 milyar liraya muhtaç olan Türkiye’nin şimdi bu parayı Gümüşhane Çevre Yolunda harcadığını kaydeden Bakan Işık iktidarları boyunca Bolu tüneli gibi 50 tüneli bitirdiklerini de sözlerine ekledi. Bakan Işık, şöyle konuştu:
“Bu ülkede her türlü tezviratla bize yüklenenler şunu unutmasınlar bizim devraldığımız ülke IMF’nin vereceği 500 milyon, 1 milyar dolara muhtaç bir ülkeydi. Bu ülkenin Başbakanı merhum Ecevit 500 milyon, 1 milyar dolar para için Amerikan Başkanın karşısında maalesef esas duruşta durmuştu. O fotoğrafı hatırlıyorsunuz değil mi? O fotoğrafı hiç unutmayalım, birileri tekrar o günleri özlemiş. Birileri tekrar Türkiye’yi diz çöktürmeyi özlemiş, birileri Türkiye’nin tekrar namerde muhtaç olduğu günleri özlemiş ama inanıyorum ki Torullu hemşerilerim özlemedi, ama inanıyorum ki Gümüşhaneli hemşerilerimin hiçbiri özlemedi. İnanıyorum ki milletimizin hiçbir ferdi de bunu özlemedi. Bu gün artık sadece 1 milyar dolar için bu kadar IMF’ye muhtaç olan bir ülke şimdi neredeyse 1 milyar Türk lirasına Zigana’nın altından tünele başlıyor değil mi? Artık Torul Trabzon’a daha yakın mı? Onlar konuşur AK Parti yapar, arada ki fark bu. Bugün şu anda Gümüşhane’ye AK Parti İktidarından önce yapılan yatırımlara bakın 12 yıl ile kıyaslayın. Şu ana kadar yaptığımız yatırım 5,5 katrilyon lirayı buldu.”
“DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YU SOKAK ÇAĞRISIYLA KANGÖLÜNE ÇEVİREN DEMİRTAŞ’I KAHRAMAN İLAN EDİYORLAR”
Torul halkından koalisyon rüyası görenlere güzel bir ders vermelerini isteyen Bakan Işık, “Birileri güzel rüya görüyor kendi aralarında. Ne yapacaklar? AK Parti’yi türlü türlü oyunlarla zayıflatacaklar, CHP, MHP ve HDP koalisyonu kuracaklar. Ama unutmayın, bu lider ’Gel başbakan ol’ dendiğinde DSP’nin yanında diz çöktü mü, oturdu mu? Oturdu. Şimdi, Selahattin Demirtaş’ı, doğuyu ve Güneydoğu’yu Kobani nedeniyle sokak çağrısıyla kan gölüne çeviren Demirtaş’ı şu anda demokrasi kahramanı lanse ediyorlar. Ne kadar da barış güverciniymiş. Doğuda milleti tehdit et, batıda demokrasiden bahset. Bu Demirtaş’ı kahraman ilan edenler, yarın MHP ile HDP’nin bir araya gelmesinin memleket için ne kadar büyük bir fazilet olacağını da anlatırlar. Ama o zaman iş işten geçmiş olabilir. Onun için istikrarın sürmesine destek olun” diye konuştu.
“HIZLI TRENİ HAYAL BİLE EDEMİYORLARDI”
Bakan Işık, 2001 yılında hızlı trenin bile hayal edemeyenlerin milliyetçilikten bahsetmeye hakları olmadığını vurgulayarak, “Gümüşhane Erzincan Hızlı Treni proje çalışmaları başladı. İşte vizyonsuzlukla vizyon arasındaki fark bu. Türkiye’yi yüksek hızlı trenle buluşturuyoruz. İstanbul’la Ankara’yı 1,5 saate düşüren yüksek hızlı tren projesinin çalışmalarına başladık. Ufuk bu, vizyon bu. Milletine inanmak milletine güvenmek, milleti ile birlikte hareket etmek bu. Torunlarımız bile görebilir mi diyen bir bakanı düşünün ama ondan on sene sonra bu projeyi hayata geçirmiş bir iktidarı düşünün. Tercih sizin. Eğer bu vizyonla bunlar giderse bu memleketin ne kadar zaman kaybedeceğini siz hesap edin. Bakın artık Gümüşhane’de havaalanını konuşuyoruz. Salyazı havaalanını hayata geçireceğiz” dedi.
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ise Belediye Başkanlığının yaptığı çalışmaların hizmete sunulmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Torul ilçemizde çok değerli Belediye Başkanımızın ve değerli ekibinin yaptığı çalışmaları hizmete açıyoruz. Ben huzurlarınızda Belediye Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Bu tesislerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Teşrifleriyle onurlandıran Sayın Bakanımıza hoş geldiniz diyorum. Bu güzel çalışmaların hayata geçirilmesinde çok büyük katkıları olan değerli milletvekillerimize, bürokrat arkadaşlarıma ve tabi ki siz değerli Torullu hemşerilerime en derin saygılarımı ve sevgilerimi sunuyor ve tekrar hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de, Torul halkının Belediye Başkanı Nidai Köroğlu’ndan memnun olduğunu gördüklerini vurgulayarak, “Torul Belediyesi 13 aylık sürede listesini yapmış. Yapılanları görüyoruz. Belediye başkanı seçildiği zaman bir yıl içerisinde faaliyetlerinden dolayı milletin kafasında bir şey oluşur, bu başkandan bu ilçeye hayır gelir, hizmet görür veya görmez diye. Torullunun kafasında Nidai Köroğlu’nun Torul’a alıcı eserler bırakacağını, çok güzel hizmetler yapacağına dair kanaat oturmuş, memnuniyet yaklaşık yüzde seksenlere vurmuş. Ben başkanımızı tebrik ediyorum, ona destek veren emek veren herkesi kutluyorum. Bütün bu açılışı yapılacak eserlerin Torul’umuza, Torul’da yaşayan vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu da, bir yıllık belediye başkanlığı döneminde yapılan çalışmalarla ilgili olarak, Harşit Çayı üzerine asma köprünün, düğün salonunun ve aile parkının yapımının tamamlandığını, makine parkına alınan 6 adet hizmet aracının da faaliyete geçirildiğini söyledi.
Yapılan konuşmalardan sonra Bakan Işık ve beraberindekiler, kurdele keserek yapılan yatırımları hizmete açtılar.
BAKAN IŞIK İKİSU-ŞİRAN YOLUNDAN ŞİRAN’A GİTTİ
Bakan Işık ve beraberindekiler daha sonra yapımı 17 yıldır devam eden İkisu-Şiran Karayolu’ndan baba ocağı Şiran ilçesine geçerek Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.
Işık, yağış nedeniyle Belediye Kültür Salonunda yaptığı konuşmada yapımı devam eden İkisu-Şiran karayolunun son durumunu görmek için bu yoldan geldiğini belirterek, “Bu karayoluna yaklaşık 100 milyon kira harcadık. Kalan bölümü yeniden ihale ettik. Eylül ayı sonuna kadar kalan bölümün asfaltı da yapılarak hizmete girecek. 7 Haziran seçimlerinden sonra da Tersun Dağı tünelini ele alacağız. Ulaştırma Bakanımız ile konuyu özel olarak masaya yatıracağız” dedi.
Yapılan konuşmalardan sonra Şiran Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan temiz su, atık su, içme kent park, taziye evleri ve aqua park ve iş makinelerinden oluşan 11 milyon liralık yatırım kesilen kurdele ile hizmete açıldı.
Bakan Işık, toplu açılışın ardından İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan tarafından Şiran ilçe merkezinde okuyan 5. sınıf öğrencileri için gönderilen 225 adet bisikletin dağıtım törenini gerçekleştirdi.