Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarıyla ilgili, "Bu tablo doğrultusunda tüm partiler gereken çalışmaları yapacak" dedi.
Bakanlar Kurulu Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında AK Parti genel merkezinde toplanıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Sonuçların öncelikle ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Millet iradesi her şeyin üzerindedir. AK Parti olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar en çok önem verdiğimiz nokta milli iradedir. Milli irade böyle tecelli etmiştir. Bundan sonra bu tablo doğrultusunda Türkiye özellikle bir hükümet kurmak için çalışmalarını, tüm partiler gereken çalışmaları yapacaktır. Bu çalışmaların sonucuna göre de İnşallah bir hükümetin kurulması mümkün olur. Tabii ki kurulamazsa hükümet Anayasa gereği tekrar seçimin olması kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı.
"AK Parti için nasıl bir yol haritası öngörüyorsunuz?" sorusuna cevap veren Bakan Işık, "Zannediyorum şu anda bunları konuşmak için buradayız" yanıtını verdi.
Muhalefet partilerinin açıklamaları doğrultusunda koalisyon ihtimali olup olmadığına yönelik soruya Işık, "Dün sıcağı sıcağına yapılan açıklamaların tamamı biraz hissiyat açıklamalarıdır, önümüzdeki günlerde biraz daha sağduyulu açıklamalar gelebilir ona göre biraz daha ihtiyatlı konuşmakta fayda var. Çünkü dün akşam Sayın Bahçeli’nin açıklaması da CHP’nin açıklaması da HDP’nin açıklaması da biraz seçim sonrasının sıcak atmosferi içerisindeki açıklamaları değil değerlendirmeleridir" karşılığını verdi.