Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Aliağa ilçesinde partililerle bir araya geldi.
Adalet ve Kalkınma Partisi Aliağa seçim bürosunda verilen kahvaltıda AK Parti milletvekili Aydın Şengül, 2. Bölge milletvekili adayı Tansu Kaya, 1. Bölge milletvekili adayı Ömer Sertbaş, AK Parti İl yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Aliağa Teşkilatı kurucu üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ile ilçe mahalle muhtarları hazır bulundu. Kahvaltının ardından katılımcılara seslenen Binali Yıldırım, İzmir’in Aliağa’ya doğru kaymaya başladığını, bunun nedeninin Aliağa’daki mevcut fabrikaların sağladığı istihdam ve yapılan dev yatırımlardan kaynaklandığını ifade etti. İzmir’in kuzeye doğru taşınması ile İzmir-Çanakkale yolunu bölünmüş yol yaptıklarını bu sayede ulaşımın rahatladığı söyleyen Yıldırım, "Bu ve benzeri 35 projemiz var. Tamamını 2023 yılına kadar tamamlayacağız. 2023’ten sonra İzmir için kuzey-güney aksı dahil ulaşım sorununu konuşmuyor olacağız" dedi.
Aliağa’nın, Türkiye’nin ekonomisine yön veren bir kent olduğunu belirten Yıldırım, Aliağa’nın yatırımlar ile birlikte daha da gelişeceğini söyledi. Küçük hesapların terk edilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Aliağa için her daim büyük düşünülmelidir" dedi. Yatırımların her ne olursa olsun yerel ve büyükşehir belediyeleri tarafından desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, yeni yatırımların bölge halkı için istihdam anlamına da geldiğini belirtti. Aliağa’nın hayrına olacak her türlü girişimde en önde durmaya hazır olduklarına dikkat çeken Yıldırım, diğer partilerden gelen projeleri destekleyebileceklerini ifade etti.
AK Parti’nin her daim hizmet partisi olduğunu ve olacağını anlatan Yıldırım, "Darbe anayasasının değiştirilmesi ve daha özgür hareket edilebilmesi için 7 Haziran Genel Seçimlerinde 400 milletvekili çıkarmalıyız" dedi.
HDP ile yaşanan çözüm sürecine de değinen Yıldırım, tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrağın olmazsa olmaz dört ilkeleri olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bu ilkeleri gözardı etmeden her türlü çözüme varız. Aksi takdirde kimse bizden medet ummasın" Konuşmasının ardından ilçe muhtarları ile bir süre sohbet eden Binali Yıldırım, muhtarların sorunlarını bire bir dinleyerek, yardımcılarına not aldırdı. Yıldırım, daha sonra ilçeden ayrıldı.