Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, muhalefet partililerini eleştirerek, "Hepsi hızını alamıyor bir şeyler veriyor. Babaannem de konuşurdu, hayallerini anlatırdı sonra derdi ki; ’Üfle evladım üfle, kaval elin, yel Allah’ın’ bunlarınki de o hesap" diye konuştu.
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında İzmir’in Menderes ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Partililerce coşkuyla karşılanan Yıldırım, esnaf ziyareti de yaptı. Vatandaşlarla sohbet eden, sıkıntılarını dinleyen Binali Yıldırım, genel seçimlerde partisi için oy istedi. Menderes Belediyesini de ziyaret eden Yıldırım, konuşmalarında muhalefet partilerini eleştirdi.
"BABAANNEMİN LAFI AKLIMA GELİYOR"
Partilerin seçim vaatleri için, "Seçim çalışmalarında partiler vaat veriyor. Hepsi hızını alamıyor bir şeyler veriyor" diyen Binali Yıldırım, "Biz kilometrelerce konuşup bir arpa boyu iş yapmadık. Yeni Türkiye yolunda önemli işlere imza attık. Seçim çalışmalarında partiler vaat veriyor. Hepsi hızını alamıyor bir şeyler veriyor. Geçen seçimde de aynı şeyleri söylüyorlardı. İtirazımız yok; ama bunları duyunca rahmetli babaannemin lafı aklıma geliyor. Babaannem de konuşurdu, hayallerini anlatırdı sonra derdi ki; ’Üfle evladım üfle, kaval elin, yel Allah’ın’ bunlarınki de o hesap" dedi.
KOCAOĞLUNU DA ELEŞTİRDİ
Konuşmalarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu da eleştiren Binali Yıldırım, "Seçime az bir süre kaldı. İzmir kazan biz kepçe. Yılmadan, yorulmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her seçim yarışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bizimle yarışmaya kalkıyor. Artık buna cevap vermeyeceğim. Ona bir önerim var. Bugüne kadar yaptıklarını masanın bir tarafına koysun. Biz de bir tarafına koyalım. İzmirli okusun, görsün, kararını versin. Rakamlara dans ettirmekle rakamlara takla attırmakla bu iş olmaz. Bu işin yolu eserdir eser. Yaptıklarımız ortada. Çevreyolu, havalimanı, Konak Tüneli, hastaneler, İZBAN ve birçok proje, bunların hepsi bizim eserimiz. Halen daha süren projelerimiz var. Biz hayallerimizi anlatmıyoruz. 35 proje dedik. Bunun 7’si bitti. 10 tanesi de fiilen çalışıyor. Diğerleri de proje aşamasında. Bunları yok saymak kendini küçültmektir. İzmir için kim çivi çakıyorsa başımızı gözümüz üstüne" ifadelerini kullandı.
YILDIRIM, BÜLENT SOYLU’DAN ÖVGÜYLE BAHSETTİ
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Belediye Başkanımız Bülent Soylu, bir yıllık süreçte Menderes’te önemli işlere imza attı. Söz verdiği 9 alanda 99 proje sözünün 30’a yakınını yerine getirdi. Özellikle önemli projelerden olan hastane ve doğalgaz konusu tamamlandı. Daha birçok hizmet Menderes’te Bülent Başkan ile birlikte hayata geçti. İnsana dokunan projelerle Menderes’te vatandaşına hizmet veriyor. Boşuna ‘ Sana belediye baksın ‘ dememişler. Belediyemiz herkese hizmet veriyor, sayın başkandan Allan razı olsun. Belediyelerimiz ellerindeki imkansızlıklara rağmen, büyükşehir belediyesinin her türlü ambargosuna rağmen en iyi şekilde hizmet vermek için can hıraç şekilde çalışıyorlar. 7 belediyemiz 200 trilyon borçla devraldılar. El bebek gül bebek borçla sırtlarına vurdular çektiler gittiler. Bir yandan borçları hallediyorlar bir yandan da hizmet veriyorlar. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.