AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın, hakkında kesinleşmiş 6 yıl 8 ay hapis cezası olan Yakup Köse’nin katıldığı bir mitingde tekbir getirdiği için 14 yaşında cezaevine atılarak işkenceye maruz bırakıldığını belirterek, "Bir genç ne yapar, eyleme gider, tekbir çeker, kavga eder, aşık olur, türkü söyler, şiir okur, muhabbet eder, dostlarıyla çay içer, konsere gider. Bunları yapar. Yakup Köse tam da bunları yaptığından dolayı 20 yıldır hapiste" dedi.
Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi’ne Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın, İl Başkanı Bahattin Uncu ve partililer katıldı. Hakkında kesinleşmiş 6 yıl 8 ay hapis cezası olan Yakup Köse’nin katıldığı bir mitingde tekbir getirdiği için 14 yaşında cezaevine atılarak işkenceye maruz bırakıldığını aktaran Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın, “Bir genç ne yapar, eyleme gider, tekbir çeker, kavga eder, aşık olur, türkü söyler, şiir okur, muhabbet eder, dostlarıyla çay içer, konsere gider. Bunları yapar. Yakup Köse tamda bunları yaptığından dolayı 20 yıldır hapiste. 14 yaşında bir Çeçenistan mitingine katıldı. Katıldığı mitingde tekbir çektiğinden dolayı bu çocuk yaştaki insanı akşam ailesinin yanından alıkoydular. Hapse götürüp çırılçıplak soydular ve işkence ettiler. Onun kot pantolonundan sadece bir Sezen Aksu konser bileti çıktı. Daha sonra içeri de Noel baba operasyonu düzenleniyor. Noel Baba operasyonunda bir kişinin kesici delici aletle öldürülmesinden Yakup Köse’yi sorumlu tutarak bir kere daha yatırdılar. Daha sonra ortaya çıktı ki Noel Baba operasyonunun yapıldığı sıralarda Yakup Köse tedavi amacıyla Eskişehir’deydi. O hapishanede bile değildi" diye konuştu.
Köse’nin geçtiğimiz günlerde cezaevinden çıktıktan sonra ’Fethullah Gülen’ ile ilgili attığı bir tweet yüzünden tekrar cezaevine atıldığını aktaran Boynukalın, "Yazdığı tweette sadece ‘Fethullah Gülen buraya gelecek’ dedi. Bunu dedikten sonra ertesi gün Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı, biri paralellerin gazetesi Zaman gazetesi diğeri Samanyolu grubunun başındaki adam ikisi içeri alınıyor. Ve ondan sonraki gün bir otobüsteyken durduruluyor. Ve ondan sonra ‘Hadi bakalım senin çok sevdiğin Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu kurtarsın.’ diyerek o insanı alıyorlar ve hapse atıyorlar. Evet, Yakup Köse’yle paralel yapının arasındaki kavgada Yakup Köse’nin yanında olmak gerekir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından tek liste halinde yapılan kongrede AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na Halil Yomak seçildi.