AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, 1071 yılında Sultan Alparslan’ın Malazgirt Muharebesi’nde fethettiği bölgenin içinde Ağrı’nın da bulunduğunu hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla her sene Ahlat’ta, Malazgirt’te yapılan kutlamaların farklı bir versiyonunu Ağrı’ya taşımak istiyoruz" dedi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, TBMM’de yaptığı açıklamada 1071 yılında Sultan Alparslan’ın Malazgirt Muharebesi’nde fethettiği bölgenin içinde Ağrı’nın da bulunduğunu hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla her sene Ahlat’ta, Malazgirt’te yapılan kutlamaların farklı bir versiyonunu Ağrı’ya taşımak istiyoruz. Bu amaçla TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a bir ziyaret gerçekleştirdik ve Ağrı’ya bir TBMM evi yapılması önerisini ilettik. Sayın Meclis Başkanı Mustafa Şentop bu önerimize sıcak baktı” ifadelerini kullandı.

Çelebi, Ağrı Valisi ile kent merkezinde 26 dönümlük arsanın bu proje için tahsisini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu alana TBMM’nin bir evini, Selçuklu mimarisi ile bir kütüphane ve diğer sosyal donatılarla birlikte inşa etmeyi planlıyoruz. Meclis Başkanımız Mustafa Şentop’a ilimize gösterdiği ilgiden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Projenin hayata geçmesiyle bölge bir cazibe merkezi haline dönüşecek. Ağrı kentimiz doğal güzelliklerinin yanı sıra yer altı zenginliğine de sahiptir” dedi.