AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 12 yıllık AK Parti iktidarında çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Çalık, Demiryol-İş Sendikası Malatya Şubesinin Ramada Altın Kayısı Otel’deki 10. Olağan Genel Kuruluna katıldı. Genel Kurulda konuşan Çalık, "Siz, üretimde emek sarf ederken, biz de ülkenin ekonomisine, üretimine katkı sunmak için, milletimiz için işçilik yapmaya devam ediyoruz. Dün işçi kardeşlerimizin yanındaydık, yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Yüzde 52 oy ile seçilen ve hakkında idam kararı verilen Mursi için Malatya’nın hassasiyetini ortaya koyarak miting yaparak tepkisini gösterdiğini hatırlatan Çalık, "Biz gittik, orada yaşadığım bir duyguyu anlatmak için bu konuyu açıyorum. Ortadoğu’da yaşanan kriz, demokrasi getireceğiz diyenler, dünyanın efendileri Ortadoğu’ya demokrasi getireceğiz diye Ortadoğu’yu karıştırırken Mısır’da demokrasinin taçlanması Mursi’nin cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte bahar havasına bürünmüştü. Sonra yaşanılan süreç hepimizi üzdü. Malatya’da bir platformun organize ettiği etkinliğe katıldığımızda Muhammed Mursi’nin resimleri bütün kalabalığın elindeydi" diye konuştu.
12 yıllık AK Parti iktidarında çok önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Çalık, şunları söyledi: "Yapmış olduğumuz çalışmaların en önemlisi ulaşım. ’Yol medeniyettir’ dedik, sadece kara, hava, deniz değil, demir yolunda da çok önemli yol kat ettik. İşte o kat etmiş olduğumuz yolların emektarları sizlersiniz. Eğer bugün biz dünyanın en hızlı treninin yapıldığı 10. ülkesi halindeysek, sizlersiniz. Ulaştırmada bugün bütün süreci, ulaştırmada yapmış olduğumuz yatırımlarla anlatıyorsak, bunun en önemli mihenk taşı siz işçi kardeşlerimizsiniz. Türkiye’yi demir ağlarla örerek, elimizden gelen tüm gayreti sarf ettik. Hava yolu, halkın yolu oldu. Demir yolu, milletin yolu oldu."
Çalık, taşeron işçiliğin tamamen kaldırılması için hep birlikte çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Görevi 12 yıl önce devraldığımızda borçlar önce ödenecek, önce onlar temizlenecek, sonra biz onun üzerine yapacağımız çalışmalarla işçimize, elimizden gelen tüm desteği sunacağız" şeklinde konuştu.