AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Kılıçdaroğlu’na Dersim’e gitmeyi, Dersim’liyim demeyi biz öğrettik" dedi.
Malatya’nın Akçadağ ilçesini ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Keklik Pınarı Mahallesi ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli mitinginde, “Bir Tuncelilinin başbakan olması, barışın güvencesidir. Bir Dersimlinin başbakan olması, Ortadoğu’ya barışın getirilmesi, sadece bu bölgeye değil, Türkiye’ye huzurun gelmesi demektir” sözünü eleştiren Çalık, barışı getirecek tek partinin AK Parti olduğunu söyledi.
Çalık, "Kılıçdaroğlu her zaman olduğu gibi bolca konuşuyor. Tunceli’ye gidemeyen bir Tuncelili adam vardı. ’Tunceliliyim’ demekte imtina eden ve ’Tunceliliyim, Dersimliyim’ demeyen bir genel başkan vardı. Onun ’Dersimliyim’ demesini biz ona öğrettik ’Tunceliliyim’ demesini biz ona öğrettik. Öncelikle Dersim’de yaşanan katliamların önce bir özrünü dilesin, devlet adına yapılan o cinayetlerin, katliamların önce bir özrünü dilesin. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, Dersim’de 15 bin insanın kuyular kazılarak, öldürülmesi neticesinde yaşanan dramdan dolayı ’devlet devamlılık arz eder, özür diliyoruz’ dediler. Biz bu özürleri dilerken, Kılıçdaroğlu yine havaya boş laflar savuruyordu" diye konuştu.
Muhalefetin Dersim’e söyleyeceği hiçbir lafın olmadığını dile getiren Çalık, "Eğer hizmet getireceklerse, kaç sene Tunceli, Cumhuriyet Halk Partisi’ne milletvekili veriyor. Buyursunlar, milletvekilleri hizmetlerini yapsınlar. Hizmetleri getirmeleri için kimse onların elini tutmuyor" ifadelerini kullandı.
Bahane üretmek isteyenlerin, “Tunceli’ye gelirsem, iktidar olursam, barış getireceğim” dediğini ileri süren Öznur Çalık, "Sen, DHKP-C terör örgütüne destek vererek mi barışı getireceksin? Sen, DHKP-C terör örgütü savcının başına silah dayadığında, onu lanetlemeyerek mi barışı getireceksin? Sen, DHKP-C terör örgütünün yapmış olduğu o saldırılarda, ’bizlerin kardeşidir’ diyerek, onlara sahip çıkarak mı barışı getireceksin?" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, partisinin adında ’halk’ olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun halktan uzak olduğunu savunarak, Kılıçdaroğlu’nun Tunceli’ye AK Parti’nin zoruyla gittiğini ileri sürdü. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’nde ne kadar ötekileştirilen insan varsa, AK Parti döneminde anlam ve yer bulduğunu kaydeden Çalık şunları söyledi:
“Bizim dönemimizde ’Kürt’ diyemeyenler ’Kürdüm’ demeyi, ’Türküm’, ’Aleviyim’, ’Gayrimüslimim’, ’Ermeniyim’ diyemeyenler der hale gelmiştir. Şimdi Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi çerçevesinde Kılıçdaroğlu ’Dersimliyim’ demeyi öğrendi. Önce dönsün, bize bir teşekkür etsin. AK Parti’ye teşekkür etsin. Cumhuriyet Halk Partisi’ni Tunceli’ye götürtme erdemine sahip olduğumuz için, AK Parti’ye teşekkür etsin. Biz, ’Doğunun ötesine, Sivas’a gidemiyorsunuz’ dediğimiz için Tunceli’ye gider oldular. Yapmış oldukları çalışmalarda da Hakkari’ye gittiklerinde, geçmiş dönemlerde Türk bayrağını asamadılar. Hakkari’deki mitingde HDP’den destek aldılar, Türk bayrağını Hakkari’de dalgalandıramadılar. Bunlar mı barış getirecek?"
Çalık, barışı getirecek yegane partinin AK Parti olduğunu ifade ederek, güvenlikçi tedbirlerle değil, sosyal devlet anlayışı içerisinde her türlü yatırımı Doğu ve Güneydoğu’ya götürdüklerini kaydetti. Çalık, “Onlar konuşur, AK Parti yapar” diyerek sözlerini tamamladı.