Çankaya Köşkü’nde bugün yeni bir dönem başladı. Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilk kez Çankaya Köşkü’nde toplandı.
Çankaya Köşkü’nde Başbakan Davutoğlu başkanlığında saat 14.10’da başlayan kabine toplantısında çözüm süreci başta olmak üzere 7 Haziran milletvekili genel seçimi ve yaşanan ekonomik gelişmelerin ana gündem maddeleri arasında yer alması bekleniyor. Köşk’teki ilk kabine toplantısında çözüm sürecinde gelinen aşama ve nevruz sonrası gelişmeler değerlendirilecek. Toplantıda, "PKK’ya silahlı mücadeleyi sonlandırmak için bir kongre yapılması" çağrısının ardından yaşanan gelişmeler tüm yönleriyle ele alınacak.
7 Haziran milletvekili genel seçimine yönelik hazırlıkların da masaya yatırılması beklenen toplantıda ayrıca ekonomideki gelişmeler ve küresel krizin etkisiyle dolar kurunda yaşanan hareketliliğin de masaya yatırılması bekleniyor. İlk kez Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen toplantıda ana gündem maddeleri dışında terör örgütü IŞİD’le mücadele başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası konuların da ele alınması öngörülüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı kullanmaya başlamasıyla birlikte Çankaya Köşkü Başbakanlık’a devredilmişti. Köşk’teki tadilat tamamlandı. Bakanlar Kurulu Başbakanlık’a devredilmesinin ardından ilk kez Çankaya Köşkü’nde yapılıyor.