Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Suruç ilçesine bağlı köylerde muhtarlar ile bir araya geldi.
Şanlıurfa Müzesi restoranında öğle yemeğinde muhtarlarla bir araya gelen Bakan Çelik, Suruç’ta yapılan ve yapılacak projeleri anlattı. 7 Haziran seçimlerinden sonra muhtarlarla parti olarak sık sık bir araya geleceklerini belirten Çelik, genel seçimlerde muhtarlardan destek istedi.
Çelik, seçim çalışmalarını sürdürmek için esnaf ve muhtarlarla bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi: "Dört yıllık dönem içerisinde Suruç ve merkezde yaptığım çalışmaları sizle paylaştık. Projelerimizi halkımızla paylaştık. Diğer illerle yarışan bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz. Kısa bir süre içerisinde Suruç’ta katrilyonluk yatırım yapıldı. Suruç sulama kanalının açılması, 55 bin arazinin sulanacak olması çok önemli. Hızlı bir şekilde ovanın sene sonuna kadar sulanmasını hedefliyoruz. Suruç ilerleyen dönemlerde çok önemli sayıda göç alacak. Yapılması gereken projelerin hızlıca ele alınmasına olanak sağlıyoruz. Suruç’a o kadar şey yapma arzusuna sahip olmasına rağmen yerel diyalogla iletişim kuramadığımızdan dolayı gerçekleşmeyen birçok proje var. Her türlü alanda yatırımları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Suruç’ta yapılacak yatırımları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. 26 okul yapıldı Suruç’ta. Meslek lisesi, Halk Bankası talepleri oldu gerçekleştirildi. Birçok alanda yatırım yapıldı. Suruç’un alt yapısı için İller Bankasından 300 bin lira ödenek ayrıldı. Alt yapı sorunu çok önemli. İdeolojik çatışmalar, kepenk kapatmalar, tehdit etme böyle bir düzeni bölgeye yerleştirme peşindeler. Dik durmalarını istirham ediyorum. Bir taraftan inşa eden bir anlayış var bir taraftan da yıkan bir anlayış var. Bu tercih edilebilecek bir konu değil. Hizmetin yok edilmeye çalıştığı bir sürecin içerisindeyiz herkes ezbere konuşuyor."
‘BARIŞ VE HUZUR ORTAMINDAN HERKES MEMNUN’
"Ak Parti olmasa barışı kim gerçekleştirecek" diyen Çelik, refah düzeyinin Türkiye’nin dört bir yanında yükselmeye başladığını vurguladı.
"Hangi siyasi parti de takat var" diye soran Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kim, Türkiye’de barış, huzur ve kardeşlik ortamının devamını sağlayacak. Cumhurbaşkanımız bu süreci başlattığı zaman birileri mi vardı. Direk Ak Parti başlattı bu işi. Dedi ki bu coğrafya da kardeş kavgası, kardeş kanı akmasın. Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, sorunlarımıza bakalım, sorunlarımızı çözelim. Şimdi sorunlar çözülmeye başladı. Yani Batı da şimdi ne varsa Güneydoğuda da artık o var." Refah düzeyinin Türkiye’nin dört bir yanında yükselmeye başladığını anlatan Çelik, şunları söyledi: "Ne terörü şimdi söyler misiniz? Suruç ovası sulanıyor, bereketleniyor ne terörü, ne adına terör var mı gerekçesi. Haklar deniliyor, ne haklar verilmedi ki baskıcı anlayış kalktı, olağanüstü hal kalktı, kürtçe dil diye bir sorun yok, görüşme ve mahkeme, köy isimleri ve aklınıza ne geliyorsa doğuştan gelen bütün haklar verildi. Türkiye’de haklar sorunu mu var, yatırım sorunu mu var o da yok. 13 katrilyon yatırım aldı Şanlıurfa.”
‘TÜRKİYE’YE SURİYE’YE ÇEVİRMEK İSTİYORSUNUZ’
Milletin birlik ve beraberliğinden rahatsız olan grupların bulunduğunu ifade eden Bakan Çelik, sözlerine şöyle devam etti:
”Ne istiyorsunuz daha Türkiye’yi Suriye’ye mi çevirmek istiyorsunuz. Allah korusun Suriye’ye dönerse vatansız bir milletin ne hale düştüğünü görmüyor muyuz? Bir günde 200 bin Kobanili gelmedi mi iki gün içerisinde Türkiye’ye, Türkiye bu yaraları sarmaya çalışmıyor mu? Nankörlük etmeyelim gerçekleri görelim, gerçekleri konuşalım. Bu milletin, birliğinden, beraberliğinden rahatsız olan yabancı unsurlar var onlar bizim düşmanımız peki içeridekilere ne oluyor. Seçim güvenliğini sağlayacakmışız, seçim güvenliği konusunda endişeleri var, seçim güvenliği konusunda endişesi olanlar bari bilmem ne olsa. Ben burada 3 seçim geçirdim ben seçimlerde neler olduğunu biliyorum, devlette biliyor, baskının tehdidin nereden geldiğini biz biliyoruz. Bu dönem demokrasi diyorsak, milli irade diyorsak bırakın bakalım Şanlıurfa ve Suruç ne diyecek.”
‘BİR ELDE DEMOKRASİ BİR ELDE SİLAH OLMAZ’
Barış ve huzur ortamının herkesi memnun ettiğini dile getiren Çelik, şunları kaydetti:”Olmadık sıkıntılı ortam oluşturacaksınız, baskıcı ortam oluşturacaksınız sonra diyeceksiniz milli irade, demokrasilerde böyle bir milli irade olmaz. Silah ve tehdit ile demokrasi olmaz. Silahlar gömülecek ve demokratik şekilde kim kimi tercih ediyorsa etsin, millet kimi getiriyorsa onla idare etsin. Bir elde demokrasi bir elde silah bu artık Türkiye’nin kaldırabileceği bir şey değil bunu açıkça ifade ediyoruz. Barış ve huzur ortamı herkesi memnun ediyor, ülkemizi bereketlendiriyor bu bereketli coğrafya da her şey daha güzel olmaya başladı. Onun için huzurun kıymetini bilelim, barışın kıymetini bilelim, kardeşliğin kıymetini bilelim yapılacak ve çözülecek işlerin peşine düşelim. Ne yaptınız deniliyor git Suruç’a tüneli gör, Urfa’ya gel tonlarca hizmet gör, her yerde büyük hizmet var. Onun için kimse nankörlük yapmasın biz güzel şeylerin yapılması için toplanıp bir araya geliyoruz.”