CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, darbelerin her zaman en büyük mağdurunun Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirterek, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in cenaze törenine katılmama kararı ile CHP’nin tavrını gösterdiğini söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP’nin Kenan Evren’in cenaze törenine katılmama kararı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Bir dizi ziyaretler ve seçim çalışmaları kapsamında Tekirdağ’da bulunan Öztrak, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in cenaze törenine katılmama kararlarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığını söyledi.
Öztrak, yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi her zaman demokratik düzenden yana olmuştur. Darbelere karşı çıkmıştır. Darbelerin her zaman en büyük mağdur Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Bu çerçevede yapılacak olan devlet törenine de Cumhuriyet Halk Partisi olarak katılmayacağımızı Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu açıklamıştır. Bu bizim tavrımızdır. Darbe yapan bir general, darbe ile iktidarı, milli iradeyi ele geçiren bir kişidir. Parti olarak cenaze törenine katılmama kararı aldık. Bu bizim darbeler karşısındaki tavrımızı gösterir" diye konuştu.