Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, seçim gündemini değerlendirerek, "Yaşanacak bir Türkiye’yi kurmak için 44 gün kaldı" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, CHP Balıkesir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Akkaya, "44 gün sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakan olacağı bir seçime giriyoruz. Yaşanacak bir Türkiye’yi kurmak için 44 gün kaldı. Türkiye’yi dolaşıyoruz. Dün Bursa’daydım. Orada da bütün örgütümüzde aynı heyecan, aynı güven vardı. Balıkesir’e gelirken, benzin istasyonlarında ve başka konaklama alanlarındaki vatandaşlarımızla, işçilerimizle yaptığımız sohbetlerde hep bu duyguyu, güveni hissediyoruz. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi göreceksiniz, 7 Haziran akşamı tek başına iktidar olacak çoğunluğu alacaktır. Genel Başkanımız yüzde 35 rakamını verirken küçümseyenler olabilir. Ama unutmayın ki 2002’de malum zihniyet yüzde 34 oyla tek başına iktidar olmuştu. Yüzde 35 tek başına iktidar olma adına küçümsenecek bir rakam değil ve biz de buna emin adımlarla gidiyoruz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 27 Nisan’da Balıkesir’de miting düzenleyeceğini kaydeden Akkaya, "Bilindiği gibi 29 Mart’ta Cumhuriyet Halk Partisi 55 ilde yapmış olduğu seçimlerle bir demokrasi sınavını başarıyla geçti. 29’unda bir şölen yaşadık ve 7 Haziran akşamı da onu taçlandıracağız. Cumhuriyet Halk Partisi seçim bildirgesini genel başkanımız geçtiğimiz pazar günü açıkladı. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında dört tane hedefimiz var. Birinci hedefimiz bu ülkeye ileri demokrasiyi getireceğiz. Bu olmadan, bunun alt başlıklarının olması mümkün değil. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gelecektir. İkinci hedefimiz kalkınmanın sağlanmasıdır. İleri demokrasiyi bu ülkeye tesis ettikten sonra, insanlara öz güven gelecek, o güvenle kalkınmanın sağlanması konusunda da emin adımlarla ülkemiz yoluna devam edecektir. Yok olan sosyal devleti Cumhuriyet Halk Partisi kuracaktır. 12 yıldır ne yazık ki sosyal devlet ortadan kaldırılmış, vatandaş bir müşteri gibi görülmüştür. Ne kadar ondan faydalanabiliyorsa o kadar hizmet verme anlayışı içinde sürdürülmüştür. Gelir dağılımındaki adaletsizlik bunun bir göstergesidir. Bakın 2002 yılında nüfusun yüzde 1’i servetin yüzde 39’una sahipken, 2014 yılında nüfusun yüzde 1’i servetin yüzde 59’una sahip. Bizim hedefimiz bu 4 yıl içinde 2002’deki oranlara indirmektir. Yani bu eşitsiz, haksız, gelir dağılımındaki adaletsizliği Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kaldıracağız" şeklinde konuştu.
CHP’nin seçim propagandası ile ilgili görüşlerini de bildiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Genel başkanımız emeklilere iki ikramiye derken, asgari ücretten vergileri kaldıracağız derken, en düşük emekli maaşının net bin 500 TL olacağını söylerken, nereden buldun diye soruyorlardı. 1923 ile 2002 yılları arasında AKP’nin iktidar olduğu tarihe kadar 79-80 yılda harcanan para 779 milyar Dolar. 2002’den 2014 yılına kadar AKP iktidarında harcanan para 1 trilyon 900 milyar Dolar. Yani AKP iktidarına kadar olan 55 hükümetten daha fazla para harcamış. Türkiye’nin kaynağı var. Kaynağın nasıl kullanılacağı önemli. Biz kaynağımızı halk için, halkın yararına kullanacağız. Birilerini zenginleştirmek için o kaynakları kullanmayacağız. Onun için nereden bulacaksınız olayı tamamen içi boş laflardır" dedi.