Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin tarihinin en derin krizlerinden birini yaşadığını belirterek “Türkiye’yi el birliği ile bu çıkmazdan kurtarmamız gerekiyor” dedi.



Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Trabzon’dan karayolu ile Rize’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rize ziyaretinin ilk durağı ÇAYKUR’a ait Zihni Derin Çay Fabrikası oldu. Burada beraberindeki CHP Milletvekilleri ve partililer ile birlikte işçilerle sohbet eden ve çay içen Kılıçdaroğlu, burada hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Fındıklı İlçesi’ne geçti. İlçe merkezinde yürüyen, vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, burada bir çay bahçesinde oturdu. Kendisine ikram edilen laz böreğinden tadan ve omzuna konulan atmaca ile fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye’nin tarihinin en derin krizlerinden bir tanesini yaşadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu “Türkiye’yi el birliği ile bu çıkmazdan kurtarmamız gerekiyor. Türkiye’yi bu çıkmazdan kurtaracak olan yine bu ülkenin kadınlarıdır. Çocuklarınıza nasıl sahip çıkıyorsanız, ülkeyi de öyle sahip çıkacağınızı biliyorum. Benim sorumluluğum var çalışıyorum. 24 saat az ise 25 saat olsa 25 saat çalışırım. Sadece bizim için değil ülkemiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için, barış ve huzur içinde yaşamak için çalışmak zorundayız” ifadelerini kullandı.



“ ‘Anayasa’yı değiştirelim, değiştirelim’ diyorlar. Peki ne için başkanlık için” diyen Kılıçdaroğlu “Anayasa’yı değiştireceksek ilk 4 maddenin değiştirilmesi teklif dahi edilemez. (Anayasa’nın ilk 4 maddesini okuyarak) Bunların nesini değiştireceksin. Diyorlar ki ‘değiştireceğiz’. Biz de diyoruz ki ‘Ölümüne değiştiremezsiniz’. İşin özü bu. Bu cumhuriyete sahip çıkmamız lazım. Babalarımız dedelerimiz kanlarını dökerek bu ülkeyi kurdular. Biz de çocuklarımızı daha güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Daha huzurlu bir Türkiye bırakmaz zorundayız. Her alanda barış ve huzur içinde geçinmek zorundayız. Birbirimize düşmanlık değil birbirimize selam verdiğimiz bir ortam oluşturmalıyız. Beraber yaşamak istiyoruz. Farklı görüşlerimiz olabilir, eyvallah. Ama ortak paydalarımıza sahip çıkmalıyız; bayrak gibi, vatan gibi, dostluk gibi, arkadaşlık gibi ortak paydalarımız olması lazım. Demokrasi gibi, hukukun üstünlüğü gibi, eşitlik gibi, kadın erkek eşitliği gibi. Onlar diyorlar ki ‘kadın 2. sınıf vatandaş olmalı’. Ben de diyorum ki birinci sınıf vatandaştırlar ve başımızın üstünde yerleri vardır. İşin özü şu; biz bu ülkede insanca yaşamak istiyoruz. Bizim kimliklerimiz farklı ama biz aynı amaca hizmet etmek istiyoruz. Görüşlerimiz farklı olabilir ama biz aynı topraklarda yetiştik. Aynı köylerde kasabalarda kentlerde yaşıyoruz” şeklinde konuştu.



CHP iktidarında bölgenin çayının dünyanın bir numaralı çayı olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu “Söz veriyorum, Rize’nin çayı dünyanın bir numaralı çayı olacak” diye konuştu. CHP Genel Başkanı konuşmasının ardından Ardeşen İlçesi’ne hareket etti.