CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Çanakkale’de, Gelibolu yarımadasındaki şehitler abidesini ziyaret etti.
Küçükkuyu’dan karayoluyla Çanakkale’ye gelen Gürsel Tekin ve beraberindekiler, daha sonra feribotla Eceabat’a geçerek Şehitler Abidesini ziyaret etti. Burada mezarları gezen ve rehberden bilgi alan Gürsel Tekin, mezarların başında dua okudu. Gürsel Tekin, şehitlikleri gezmek için gelen bir ailenin bebeğiyle de yakından ilgilendi. Şehitlik ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, Çanakkale Savaşının 100 yıl dönümü törenlerine davet edilmemelerinin ayıp olduğunu söyledi. Tekin, “Bu kadar önemli, Anadolu’nun ortak değerleri olan bir yerde devlet bir etkinlik yapıyorsa siyasi partilerin davet edilmesi büyük bir ayıptır ama daha sonra fotoğrafları görünce iyi ki o davete katılmamışız diye düşündüm. Halksız ve yasaklı bir etkinlik. Adeta siyasi partinin propagandası haline dönüştü” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın ‘12 yıldır onları orada görmedik’ sözlerini de yanıtlayan Tekin, “Ben yalan söylüyor demeyeceğim. Burayı CHP yönetiyor. Bunu bilmesi lazım. Bakın belediye başkanı, vekiller hayatı burada geçiyor. Siz turist Ömer gibi 100 yılda bir gelmişsiniz. Ayıptır yapmayın bunu” diye konuştu.
“MADDELERİ BAKANLAR BİLE BİLMİYOR”
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in, çözüm sürecine ilişkin ‘Bizim açımızdan yolun sonuna geldik, artık bunu toparlama görevi hükümetindir’ sözlerini de değerlendiren Tekin, “Bu süreç başladığında CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun parti genel merkezinde yapmış olduğu bir konuşma var. ‘Kardeş kanının durması için yapılması gereken 4 madde var. Buna tabi kalırsanız sürece biz de destek veririz.’ En önemli bir tanesi şuydu; halka hesap veremeyeceğiniz hiçbir olaya girmeyin. Şimdi ben soruyorum. Her iki tarafa da soruyorum. Tabii ki başta Başbakan’a soruyorum; Dolmabahçe sarayında toplantının temel amacı neydi? Ne konuşuldu? Hangi mutabakat sağlandı? Buna kim uymadı? Bu sürecin içindeki maddeler nedir? Bunun gizli kalması tabi mümkün değil. Ama ben inanıyorum ki, tarafların biri bunu muhakkak açıklayacaktır. 76 milyon insandan gizleyeceğiniz şeyin bedeli çok ağırdır. Bunu sadece AK Parti değil bütün Türkiye ödeyecek. Ben şuna çok eminim parlamentoda 330 milletvekili olan AK Parti’nin bakanları bile bilmiyor” dedi.
“SEÇİMDEN ÖNCE BAŞKA SÜRECE Mİ GİRİYORUZ?”
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Niğde’de yaptığı konuşmaya da değinen Gürsel Tekin, “Acaba önümüzdeki süreçte, seçimden önce bir başka sürece mi gidiyoruz? Sayın Davutoğlu bugün Niğde’de açıklamış; milli uçak, milli gemi, milli deniz altı, milli tank, milli insansız hava uçakları yapacakmışız. Emekliye para yok, çiftçiye para yok, köylüye para yok. Ama maşallah hayali şeylere para var. Acaba bir savaş mı var? Sayın Davutoğlu’na bunu soruyorum. Ne anlamı var? Tabii ki bunların yapılması lazım. Buna itiraz etmiyoruz. Ama özellikle bu süreçte bunun çok anlamlı olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.