Seçim çalışmaları kapsamında Karaman’a gelen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP seçim bürosunda partililerle bir araya geldi.
Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Tekin, ilk kez Türkiye’de çok ciddi sıkıntıların olduğunu ve bu sıkıntılardan kaynaklı vatandaşın sindirildiğini, derdini ifade edemediği bir seçim dönemi geçirildiğini öne sürdü. Konuşması sırasında sık sık hükümeti eleştiren Tekin, “Bizim 2011 yılındaki projelerimizde bakıldığında tamamen özellikle çalışanlardan yana, emekliden yana, tarım, köylü, esnaftan yana politikalarımız hep vardı. Belki biz çok ifade edemedik kendimizi. Şimdi bu seçimde biraz daha güçlendirdik. Yani intibak yasasını ilk kez Türkiye’de telaffuz eden tek partiyiz. Bugün bizim kamuoyuna sunduğumuz projelerin tamamı, şuna emin olmanızı istiyorum, hepsi kuruşuna kadar hesaplanmıştır. Uygulanabilir bütçesi hazır. İnşallah 8 Haziran’dan sonra biz projeleri tartıştırmayacağız. Bizim bu projelerimiz bir hükümet programıdır. Yani 8’inden sonra bunu hayata geçireceğiz" dedi.
CHP Karaman Milletvekili Adayı Mustafa Cem Kağnıcı’ya da destek isteyen Tekin ve Aydoğdu, açıklamalardan sonra partililerle bir süre görüştü.