CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yüzde 12’lerde görüldüğünü ve barajı aşacağını ileri sürdü.
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, 30 Mayıs tarihinde Gündoğdu Meydanı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nda katılımıyla yapılacak miting öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Miting hakkında bilgiler veren Serter, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 28 Mayıs’ta İzmir ziyareti de gerçekleştireceğini bildirdi. Miting için ilçelerden otobüs seferleri yapılacağını kaydeden Serter, "İzmir’de en son miting yapacak parti CHP’dir. 30 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00’de büyük İzmir mitingini gerçekleştireceğiz. Öncelikle parti olarak ön seçim hazırlıkları aşamasında çok ciddi sınavlardan geçtik. 1. bölge ve 2. bölgelerde bulunan bütün ilçelerimizi genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hariç bütün milletvekili adaylarımızla iktidara yürüyen tek parti olarak tek tek ziyaret ettik. Ve halktan çok olumlu tepkiler aldık" şeklinde konuştu.
"HDP BARAJI AŞMIŞ DURUMDA"
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, HDP’nin genel seçimlerde barajı aşıp geçemeyeceği ile ilgili de, "HDP barajı aşmış durumda yüzde 12’lerde görülüyor. Türkiye genelinde çok rahatlıkla barajı aşacak. Tabii ki kendi alt yapısı kuvvetli olan bir parti. Örgütsel yapısı kuvvetli olan bir parti. Bizim genel başkanımız ’Şu seçim barajını sıfır yapalım’ hayır olmadı ’üç yapalım’ o da olmadı bari ’yüzde beş yapalım’ dedi. Şuanki hükümet hiçbirini kabul etmedi. Yüzde on baraj hala devam etmekte, bu Türkiye’nin bir ayıbıdır. Cumhuriyet Halk Partili olup da HDP’ye oy verecek arkadaşlarımızın diyeceğim bir şey yok. Öyle bir grubun olacağına da inanmıyorum. Bize destek vereceklerini inanıyorum. Seçim sandığı ve seçim atmosferi gizli biliyorsunuz" dedi.