CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM'de Meclis çalışanını rehin almak isterken etkisiz hale getirilen DHKP-C terör örgütü mensubu biri kadın 2 kişi ile ilgili olarak, "Bu sanki Mahmut Tanal ile ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Mahmut Tanal, o kişinin suçlu olup olmadığını bilmekle görevli kişi midir? DHKP-C olmak üzere bütün terör örgütlerini lanetliyoruz" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özkoç, TBMM'de dün CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ı ziyaret edeceklerini söyleyerek, TBMM kabul salonunda Meclis çalışanını rehin almak isterken güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirilen DHKP- C terör örgütü mensubu 2 kişi ile ilgili basında yer alan haberleri değerlendirdi. Engin Özkoç, olayın meydana geldiği gün Meclis'e 3 bin kişinin giriş yaptığını söyledi. Giriş yapan kişilerin ne suçla arandığını, suçlu olup olmadığını hiçbir milletvekilinin bilemeyeceğini söyleyen Özkoç, tedbiri alması gerekenlerin girişteki güvenlik görevlileri olduğunu söyledi.
'TBMM KORUMA MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜM'
Yaşanan olaydan sonra TBMM Koruma Müdürü ile görüştüğünü söyleyen Özkoç, şöyle konuştu:
"'GBT'den göremediniz mi bu adamın DHKP-C suçuyla arandığını' dedim. Bana 'aranıyor olsaydı görürdük, eğer kişiyi özel olarak araştırmazsak bunu GBT'den görmek mümkün değil' dedi. 'Peki, ne zaman gördünüz?' dedim. 'Üzerinden çıkanları görüp terör ekiplerini çağırdık, onlar gerekli işlemleri yapınca DHKP-C üyesi olduğu ortaya çıktı' dedi. Mahmut Tanal'a 'Ben beraat ettim bir suçtan ama pasaportuma el koydular. Bu nedenle yurt dışına çıkamıyorum. Hastam var çıkmak istiyorum' diyor bu kişi. Mahmut Tanal ise, 'Bu tamamen hukuki bir meseledir. Avukatlarınızla görüşün ve bunu hukuki olarak halledin' demiş. Adam ısrarcı davranınca Mahmut Tanal danışmanlarını da çağırarak ne yapılması gerektiğini söylüyor. Daha sonra dışarıya çıkıyor. Bu sırada Meclis'e girme yasağı olan bir kadınla görüşüp, 'onu içeriye almanız lazım, Meclis'e girmek istiyoruz tekrar' diye bir kargaşa çıkarmış. Kargaşa sonucu ilgili kişiler gözaltına alınmış."
'KİMSENİN OYUNUNA GELMEYE NİYETİMİZ YOK'
Engin Özkoç, olaylar karşısında soğukkanlı bir şekilde hareket etmeye devam edeceklerini kaydederek, şunları söyledi:
"İstanbul seçimleriyle ilgili daha önceden yaşadığımız senaryoların aynısını yaşayabileceğimizi görebiliyoruz, tahmin edebiliyoruz. Soğukkanlılıkla bunların karşısında dik durmaya devam edeceğiz. Genel başkanımız bir terör saldırısına uğradı, linç edilmek istendi, bir daha saldırıya uğradı. Milletvekillerimize, genel başkan yardımcılarımıza saldırılar yapıldı. Hiçbir tanesinde feryat etmeden Türkiye'yi sükûnete çağırarak adaletin yerini bulması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Kimsenin oyununa gelmeye niyetimiz yok. Kimsenin Türkiye'yi karıştırarak, Türkiye'de kaos ortamı yaratarak bundan seçim sonuçlarına etki beklemesinin önünü açmaya hiç niyetimiz yok. Ne yaparlarsa yapsınlar biz kendi irademizi kullanarak soğukkanlı bir şekilde hareket etmeye devam edeceğiz."
'OLAY MAHMUT TANAL İLE İLİŞKİLENDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR'
Engin Özkoç, bir gazetecinin "Bu bir senaryo mu?" sorusu üzerine, şunları söyledi:
"Öyle demeyim ama bir İstanbul milletvekiline DHKP-C üyesi biri ziyarete geliyor. Mahmut Tanal 'girsin' diyebilir ama asıl onu araştırması gereken oradaki emniyet görevlileri. Elini kolunu sallayarak giriyor. Kendi derdini ifade ediyor ve çıkıyor. İçeri alınmaması çok açık olan kadınla birlikte 'vay onu nasıl içeri almıyorsunuz' diyor. Orada eylem yapmak isteyen kişi böyle mi davranır, onu bilemem. Bir memuru sanki orada tehdit ediyor, bir polis ona müdahale ederken elini kesiyor. Ve bu kişinin birden DHKP-C üyesi olduğu tespit ediliyor. Ve bu sanki Mahmut Tanal ile ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Mahmut Tanal, orada GBT araştırmasını yapan kişinin kendisi midir? Mahmut Tanal o kişinin suçlu olup olmadığını bilmekle görevli kişi midir? Mahmut Tanal kendisini ziyaret edip ayrıldıktan sonra orada böyle bir girişimde bulunan kişinin hamiliğine soyunan kişi midir? Hiç birisi değildir. CHP, Mahmut Tanal, biz; DHKP-C olmak üzere bütün terör örgütlerini lanetliyoruz."
Engin Özkoç, Meclis'teki güvenlik tedbirlerinin çok fazla olduğunu ancak, önemli olanın tedbirleri uygulamak olduğunu sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI