Seçimlere 2 günden az bir süre kala seçim çalışmalarına İzmir’de devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gençlerimiz için yasak diye bir şey olmayacak” dedi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Aliağa İlçe Örgütü önünde seçim otobüsü üzerinden İzmir 2. Bölge milletvekili adayları ile birlikte Aliağalıları selamladı. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada ‘yaşanacak bir Türkiye’ sloganını yineleyerek, “Demokrasinin, ifade özgürlüğünün önünü açacağız” dedi. İktidara da yüklenen Kılıçdaroğlu, son 13 yılda hem işsizliğin hem de yoksulluğun arttığını söyledi. Özgürlüklerin ve kısıtlamaların önüne geçeğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Yaşanacak bir Türkiye, herkesin düzen içinde yaşayacağı bir Türkiye, medyanın, ifade özgürlüğünün kısıtlanmadığı, ayrıca internet erişiminin engellenmeyeceği bir Türkiye için gelin oy verin” diye konuştu.
“GENÇLERİMİZ İÇİN YASAK DİYE BİR ŞEY OLMAYACAK”
Alandaki genç seçmenlere hitaben de Kılıçdaroğlu, “Büyük bir kısmınız ilk kez oy kullanacaksınız. Sizlere çok açık bir çağrım var. Baskıcı olmayan bir yönetim anlayışı ile karşınızda olacağım. Ülkedeki tüm meydanlar sizlere açık olacak. İnternet erişimine engel söz konusu bile edilemeyecek. Gençlerimiz için yasak diye bir şey olmayacak” şeklinde konuştu.
“İSTEĞİMİZ HER EVE BEREKET GELSİN”
Kılıçdaroğlu, “Projelerimizi hazırladık. Şimdi sizden oy istiyoruz. Daha sonra siyaseti bir taraf bırakıp halkın huzuru için çalışacağız. Bizim isteğimiz her evde bereket ve bolluk olsun. Yoksulluk olmasın” dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 7 Haziran Genel Seçimleri için daha önce CHP dışındaki partilere oy vermiş olanlara CHP’nin çalışmalarını anlatmaları ve onları ikna etmeleri için partililerden söz aldı. “Altı okun altına gönül rahatlığı ile oyunuzu basın” çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından ilçeden ayrıldı.