Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesini lanetleyerek, “Bir savcının katledilmesi hele hele Berkin Elvan üzerinden katledilmesi kimsenin içine sindireceği bir olay değildir. Terörü gerçekleştirenler insan değildir” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere İstanbul’a geldi.
Kılıçdaroğlu Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, “Adalet dağıtan bir insanın bu şekilde vahşice öldürülmesi kabul edilemez. Türkiye terörden çok çekti. Toplumda hangi görüşte olursak olalım, hangi inançtan olursak olalım teröre karşı ortak tavır sergilemeliyiz. Çok acılar çektik. Teröre lanet okuma hepimizi ortak görevi olmalı. Bir savcının katledilmesi hele hele Berkin Elvan üzerinden katledilmesi kimsenin içine sindireceği bir olay değildir. Yapanlar insan değildir. Terörü gerçekleştirenler insan değildir. Şiddetle kınıyoruz. Ülke olarak huzura ve barışa ihtiyacımız, uygarca tartışmaya ihtiyacımız var ama terör asla bu topraklarda yeşermemeli” diye konuştu.
Cenaze törenine bazı basın mensuplarının alınmaması ile ilgili soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Kesinlikle doğru değil. Hangi gerekçeyle böyle bir şey yapıyorsunuz siz. Hem huzur istiyoruz hem basını ayırıyorsunuz. Neden ayırıyorsunuz. Teröre karşı ortak tavır sergiledi basın. Objektif oldu bu konuda basın. Gerçekten bu hükümeti anlamak mümkün değil. Türkiye iyi yönetilmiyor. Zaten sorunumuz da buradan kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.