Diğer aday Tahsin Ocaklı, eşinin rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’da bulunduğu için toplantıya katılamadı.

Kenan Bıyık tanıtım toplantısında konuşmada, Kılıçdaroğlu’nun, 38 yıl aradan sonra Rize’den CHP milletvekili olarak kendisini görmek istediğini söyledi.
Partililerin alkışlarla desteklediği Bıyık, adaylık sürecini anlatırken, aday olması yönünde binlerce telefon aldığını belirtti. CHP Rize Milletvekili adayı Kenan Bıyık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, İl Başkanı Mesut Rakıcı’ya, parti yöneticilerine, il ve ilçe teşkilatlarına, eski il başkanı Mehmet Aslankaya ile kadın ve gençlik kollarına teşekkürlerini iletti. Milletvekilliğini kılpayı kaybettiği 2011 seçimlerinde birlikte çalıştığı partilileri unutmayan Kenan Bıyık, “Siyasi hayatımın en güzel günleri sizlerle geçti.” dedi.

Toplantıda kendini tanıtan Candan Eyüboğlu, “Partimdeki her görevi, ülkemin daha ileriye gitmesi için atılacak bir adım olarak gördüm. Bugün de Rize Milletvekili adayı olmanın onurunu yaşıyorum.” dedi.

Adayların Özgeçmişleri;

Kenan Bıyık:
8 Temmuz 1956’da Rize Müftü Mahallesinde dünyaya geldi. Rize İstiklal İlkokulu, Trabzon Karma Ortaokulu ve Trabzon Lisesi’ni bitirdikten sonra KTÜ Mühendislik Fakültesi Leoloji Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Gazi Üniversitesinde Pedagoji eğitimi alan Bıyık, Trabzon’da Özel Yılmaz Dersanelerinin Kurucu Genel Müdürü oldu. Eğitim sektöründe uzun yıllar faaliyet gösteren Kenan Bıyık, Özdebir Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, TTSO Başkan yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Arıkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanlığı görevinde de bulunan Kenan Bıyık, 1994 yılında Anavatan Partisinden Rize Belediye Başkan adayı oldu. 2009 yılında Anavatan Partisinden ikinci kez Rize Belediye Başkan adayı olan Bıyık, 2011 yılında CHP Rize Milletvekili adayı oldu.
7 Haziran 2015’te yapılacak genel seçimde CHP’nin Rize Milletvekili 1. sıra adayı olan Kenan Bıyık, Almanca bilmektedir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Tahsin Ocaklı:
21 Haziran 1959’da Rize’nin Ardeşen İlçesinde doğan Tahsin Ocaklı, İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümü mezunudur. Uzun yıllar İstanbul’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Tahsin Ocaklı, 2004 ve 2014 yıllarında Ardeşen Belediye Başkan adayı oldu. Evli ve iki çocuk babası olan Ocaklı, İngilizce bilmektedir.








Candan Morgil Eyüboğlu:

18 Eylül 1956’da Rize’nin Çayeli İlçesinde doğan Candan Eyüboğlu, 1975 yılında Beyoğlu Ticaret Lisesini bitirdi. Rize Defterdarlığı Çayeli Mal Müdürlüğünde memuriyete başlayan Eyüboğlu, çalışırken Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Önce Rize Defterdarlığı Muhesebe Şefliğine, ardından İl Mahalli İdareler Müdürlüğüne atanan Candan Morgil Eyüboğlu, bir süre sonra Valilik Özel Kalem Müdürlüğüne atandı.

1996’da emekli olduktan sonra, daha önce yarıda bıraktığı Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümündeki eğitimine devam etti. Bir yandan da Cumhuriyet Halk Partisinde aktif olarak görev alıp çalışmalara katıldı.