Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Dinçer Soylu, Samsun’da hedefledikleri başarıyı yakalayamadıklarını söyledi.
CHP Samsun İl Teşkilatı, yeni vekilleriyle beraber 7 Haziran genel seçimlerini değerlendiren bir basın açıklaması yaptı. CHP Samsun İl Başkanlığı’nda yapılan basın açıklamasına CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, İl Başkanı Dinçer Soylu, teşkilat üyeleri ve partililer katıldı. Samsun’da hedefledikleri başarıyı yakalayamadıklarını belirten CHP İl Başkanı Dinçer Soylu, “7 Haziran’da bir genel seçim geçirdik. Tüm imkanlarımızı kullanarak bir çalışma yaptık. Genel Başkanımızın vaatlerini Samsun halkına anlatmaya çalıştık. Tüm adaylarımız gece gündüz demeden halka ulaşmaya çalıştı. Bu dönemde mesai kavramı olmadan çalıştık. Ama halkın iradesi bizi Samsun’da ikinci parti yapmaya yetti. Ama biz Samsun’da 3-4 milletvekili hedefliyorduk. Son güne kadar da umudum bu yöndeydi. Aldığımız oy yetmedi. Halkımız bunu takdir etti. Bu seçimden de belli dersler çıkardık. Karşımızda tüm imkanları kullanan bir iktidar partisi vardı. Bizler adaylarımız ve genel merkezimiz bütçesiyle bu çalışmaları sürdürmeye çalıştık. Bundan sonraki seçimlerde arkadaşlarımızın daha iyi, daha güçlü çalışmaları ile Samsun’da birinci parti olacağımıza inanıyorum” dedi.
ZEYBEK: “7 HAZİRAN AKŞAMI MUTLU OLAMADIM”
7 Haziran akşamı çıkan sonuçlardan mutlu olamadığını ve sevincinin kursağında kaldığını belirten CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “7 Haziran seçimleri ülkemiz ve milletimiz açısından hayırlı olsun. Biz Samsun’un genel coğrafyasında arkadaşlarımızla beraber gerekli çalışmaları yaptığımıza inanıyorum. Samsun coğrafyasındaki insanlara ulaşmaya çalıştık. Biz CHP’nin vaatlerini her yerde anlattık. Anlattığımız her yerde karşılığını almıştık ama istediğimiz neticeyi alamadığımızı düşünüyorum. Çünkü biz en az üçüncü milletvekili arkadaşımızın çıkmasını bekliyorduk ve buna inanmıştık. Ben şahsen 7 Haziran akşamı mutlu olamadım, sevinemedim. Çünkü mutluluğumuz kursağımızda kaldı. Tabii önümüzde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 4 partinin oluşturacağı bir grup çıktı ortaya. Bu grupta biz 2011 seçimlerine göre oyumuzu fazla artıramasak bile demokrasi ve ülke adına CHP’lilerin kazandığını düşünüyorum. İleriki dönemde TBMM’deki oluşacak milletvekili konumu itibariyle CHP’nin burada görev alacağını, Genel Başkanımıza görev verileceğini düşünüyorum. Biz kiminle hükümet kurarsak bizim seçim öncesindeki programlarımız, vaatlerimiz geçerli olacaktır. Bu programlar doğrultusunda bizimle hükümet kurmak isteyen kim varsa biz onunla birlikte beraber olacağız. Biz 13 yıldır bu ülkede Cumhuriyetin kazanımlarını yok eden, milli bayramlarımızı yok etmeye çalışan, milli bayramlarda ülkeyi kaosa sürükleyen bir iktidarla bugüne geldik. Yeniden laik demokratik Cumhuriyetin kazanımlarıyla beraber Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli bayramlardaki yerini alacaktır. Atatürk olmadan Cumhuriyet olmayacaktır bu ülkede. Biz Cumhuriyetle Mustafa Kemal Atatürk’ü özdeşleştiriyoruz. Bu fikir ve düşüncelerle kim bizimle olmak istiyorsa onla beraber olacağız” diye konuştu.
“ERKEN SEÇİM DAHİL HER ŞEYE HAZIRLIKLIYIZ”
CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ise, “CHP Samsun genelinde göstermiş olmadığı netice başarı olmadığı gibi başarısızlık da değildir. 2011 seçimlerine göre değerlendirdiğimizde Sayın Haluk Koç’un ve Sayın İhsan Kalkavan’ın şahsi birçok artılarının geri gitmesine rağmen 1-2 puan gibi bir artımız üzerine ilave olmuştur. Genel manada CHP’nin genel oyunun 5-6 puan gerisinden seyrederdi Samsun’daki seçimler. Bu sefer makas biraz daha daraldı. CHP açısından değerlendirirsek bu durum bize geleceğe dönük umut vermektedir. 3-4 milletvekili hedefliyorduk. Demek ki kendimizi güzel ifade edemedik. Kırsala ve varoşa yeterince kendimize anlatamadığımızı, ulaşamadığımız neticesine varıyorum. Bundan sonraki süreçte bu açıklarımızı kapatarak bundan sonraki seçimlerde daha başarılı olacağımızı düşünüyorum. Belki AK Parti’den en çok oyu MHP devşirdi ama AK Parti’nin çöküşünden bundan sonraki seçimden aslan payını CHP’nin alacağını düşünüyorum. CHP olarak her zaman ülkenin bölünmez bütünlüğü ve menfaatlerinden yana hareket eden bir anlayışla halkımız ve ülkemiz için gereği neyse bundan sonraki süreçte de o doğrultuda üstümüze düşen görevi yapacağız. Bundan sonraki süreçte sağduyuyla her konumda ülkemiz için yapmamız gereken neyse erken seçim dahil her şeye hazırız. CHP halkın teminatıdır, sigortasıdır. Vazgeçilmez unsurudur. Dilerim ki bu seçimler hepimiz için hayırlı olur” şeklinde konuştu.