CHP Sözcüsü Haluk Koç, MHP Milletvekili Meral Akşener’e ait olduğu iddia edilen kaset konusunun utanç verici olduğunu belirterek, “Bir hanımefendi siyasetçinin fethi üzerinden seçime 3 hafta kala bazı siyaseti pazarlama gayretleri, utanç verici gelişmeler” dedi. Koç, HSYK’nın 17-25 Aralık davasını yürüten hakim ve savcıları meslekten ihraç etme kararını ise ’katliam’ olarak nitelendirdi.
CHP Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Adayı Haluk Koç ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İvedik Organize Sanayi Bölgesi yönetim binasında İvedik esnafıyla kahvaltıda bir araya geldiler. Koç, kahvaltı sonrası basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevapladı. Koç, MHP Milletvekili Adayı Meral Akşener ile ilgili kaset iddiasına ilişkin, “Daha önce yaşanmış, denenmiş süreçler. Utanç verici. Bir hanımefendi siyasetçinin fethi üzerinden seçime 3 hafta kala bazı siyaseti pazarlama gayretleri, utanç verici gelişmeler. Hiç üzerinde bile durmak istemiyorum. Meral Akşener tanıdığım en cesur, en yürekli, en mert siyasetçilerden bir tanesidir. Türkiye artık bunlara kulak asmayacak kadar bu işleri deneyim sahibi olarak yaşamış bir ülke. Sadece bu yola tevessül edenlerin ne kadar sıkıntıda oldukları anlaşılıyor. Seçime 3 hafta kala artık bazı noktalarda sıkıştıkları o kadar belli ki hiç kimsenin kabul etmeyeceği, edemeyeceği silahları dahi kullanır hala geldiler. Yazıktır, günahtır, ayıptır” diye konuştu.
“HUKUK KATLİAMI DEVAM EDİYOR”
HSYK’nın 17-25 Aralık operasyonuna ilişkin davayı yürüten hakim ve savcıları meslekten ihraç etmesini de değerlendiren Koç, “Eğer bir yargıç verdiği karardan dolayı tutuklanır veya meslekten ihraç edilirse, eğer bir savcı hazırladığı iddianameden dolayı tutuklanır ya da meslekten ihraç edilirse o ülkede hukuk mutlaka talimatla yönetilen, bağımsızlığını yitirmiş, yargıç teminatı ortadan kalkmış, adil yargılanma hakkının kaybolduğu bir sisteme dönüşür. Hukuk katliamı devam ediyor. Hukuku iktidar bir sopa olarak kendine muhalif olan kesimlerin üzerinde saldırı amaçlı kullandığı sürece ülkede demokrasi tüm temel taşlarını kaybeder. Hiç kimse şunu unutmasın; bugün hukuka tecavüz edenler, hukukun bağımsızlığını rafa kaldıranlar, yarın bağımsız hukuk, adil yargılanma talepleriyle bağıracaklardır” ifadelerini kullandı.
CHP’NİN KURMAYLARI SÜRPRİZE İLİŞKİN İPUCU VERMİYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçime bir hafta kala açıklanacağını müjdelediği sürprizle ilgili olarak Koç, “Bekleyin, bekleyin, bekleyin. Ekonomist arkadaşlarımız ve geniş bir bilimsel heyet çalışıyor. Proje hazır gibi. Bunu Genel Başkanımız açıklayacak. Gerek üretim, gerek istihdam boyutunda çok ciddi bir şekilde Türkiye’yi bir ufuk ülke, bir kaynak ülke haline getirecek bir proje” dedi.
Koç, CHP iktidarında Halkbankası’nın özelleştirilmeyeceğini, KOBİ’lere kredi vermek konusunda kamu bankası olarak rol alacağını belirterek, “Polisler hırsızları kovalar. Şimdi bakıyorsunuz hırsızlar polisleri kovalıyor” ifadelerini kullandı.
Geçen yıl 13 Mayıs’ta 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasını da unutmayan Koç, “Allah Türkiye’ye böyle acıları hiçbir zaman yaşatmasın” dedi.
“GERÇEK İBADET, İNSANLARA AŞ VERMEKTİR, İŞ VERMEKTİR”
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, kahvaltıda yaptığı konuşmada, “Gerçek ibadet, insanlara aş vermektir, iş vermektir. Üreteceğiz, pastayı büyüteceğiz, sonra hakça bölüşeceğiz. Sanayide sanayiciye destek ol. Gelişmiş ülkelerde arsa bedava veriliyor, altyapı ve kredi sağlanıyor. Demirel, kürsüye çıktığında gıda ithalatı yapmayan tek ülke Türkiye derdi. Şimdi ithalatımız ihracatımızı geçti. Sabah esnafı gezdiğimde kan ağlıyor. Akşam eve gelip televizyonu izlediğimde her şey yolunda görünüyor. Bizi kandırıyorlar” diye konuştu.
“SAĞ GİDERSE SAĞ GELMEZ, SOL GELİR”
Türkiye’de sol demokratik yönetim ihtiyacının olduğunu savunan Yaşar, “Sağ giderse sağ gelmez, sol gelir. Siz kaynağı belli kişilere aktarıyorsunuz. CHP kaynağı emekçiye, üreticiye aktaracak. Herkes sınırlarını bilecek. Devlet 5 liralık malı 1 liraya satıyor. 1 liralık malı 5 liraya alıyor. Verdiğimiz sözleri tuttuk. İhaleler yüzde 30-35 ile gidiyor. Altındağ ve biz torba yasadan yararlanmayan Ankara’nın iki belediyesiyiz. Çünkü devlete borcumuz yok. Padişahlığı, saltanatı, halifeliği Türkiye 1923’lerde bıraktı. Yeni padişahlara ihtiyacımız yok” ifadelerini kullandı.