Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya İl Başkanı Semih Esen, "Sandık güvenliği ile ilgili tüm önlemlerimizi aldık. Hiç kimsenin millet iradesine hile karıştırmasına müsaade etmeyeceğiz. Seçim günü elektriklerin kesilmesi halinde sandıkların üzerine kapanacağız, çuvalların üzerine oturacağız" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Semih Esen, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, "Yaşanacak Bir Türkiye" sloganıyla başladıkları ve devam ettirdikleri seçim çalışmalarında son haftaya girdiklerini kaydetti. Refahı ve zenginliği tabana yaymak, özgür demokratik ve katılımcı bir toplumun siyasetteki temel amaçları olduğunun altını çizen Esen, "Hazırladığımız seçim bildirgesi adeta bir hükümet programı gibidir. İktidara geldiğimizde yapacaklarımızın ve projelerimizin yer aldığı bildirgemizin ve politikalarımızın halkımızdan büyük bir kabul gördüğünün ve Cumhuriyet Halk Partisine büyük bir güven duyulduğunun, adeta ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtuluş olarak görüldüğümüzün mutluluğu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Yapılan kamuoyu araştırmaları da bize gösterdi ki Antalya’da, CHP olarak açık ara birinci parti durumundayız. Bize duyulan güvene layık olacağımıza söz veriyoruz" dedi.
Açık ara birinci olduklarını ileri süren ve bu durumun AK Parti’yi panik halinde çalışma yürütmeye ittiğini savunan Esen, "Cumhurbaşkanı’nın tüm anayasal ve etik sorumluluğunu bir tarafa bırakarak, yok sayarak kamu kaynaklarıyla, örtülü ödenekle mitingler düzenlemesi aleyhimize çalışması kabul edilemez. Çağdaş anlayış, demokratik anlayış ve hukuk devleti anlayışı seçimlerin eşitlik içerisinde yapılmasını gerektirir. İktidarı elinde bulunduranların, tüm devlet imkanlarını kullanarak, kanunları yok sayarak seçimlere müdahale etmesi kabul edilebilir değildir Halkımız çok yüksek bir adalet anlayışına sahiptir. Tüm bunları görür ve 7 Haziranda gereken cevabı verir. Ekmek parasının peşinde olan emekçileri zorla mitinglere götürenler, halka ait kamu araçlarıyla mitinglere taşıma yapanlar, tüm bu hukuka ve siyaset ahlakına aykırı çabalara elinden gelen desteği sağlayan kamu görevlileri de 7 Haziran’da halktan gereken cevabı alacaktır. Hiç şüpheleri olmasın" dedi.
SANDIK GÜVENLİĞİ
Herkesin seçim günü sandık güvenliği ile ilgili endişeler taşıdığını aktaran Esen, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Buradan seslenmek istiyorum. Bizler sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Sadece temiz siyaset yapmanın dürüst olmanın yetmeyeceğini, aynı zamanda güçlüde olmak gerektiğinin bilincindeyiz ve güçlüyüz. Sandık güvenliği ile ilgili tüm önlemlerimizi aldık hiç kimsenin millet iradesine hile karıştırmasına müsaade etmeyeceğiz. Millet iradesini korumak bizim için bir siyasi namus meselesidir. Tüm hazırlıklarımızı yaptık sandıklara hile karıştırılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bu yönde hesap yapanlara da buradan sesleniyorum. Millet iradesine hile karıştıramayacaksınız. Biz buradayız."
Esen, seçim çalışmalarının eşit şekilde yapılmadığının da altını çizerek, seçim zamanın yapılan açılışlarla oy kazanma döneminin ise sona erdiğini belirtti.
Kırsalda CHP ile HDP’nin ittifak yapma gibi bir durumun söz konusu olmadığını kaydeden Esen, tek başına iktidar olmak için çalıştıklarını ifade etti.
"SALDIRILARI KINIYORUZ"
Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Esen, "CHP’ye yapılan saldırıları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Tüm saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bize kim saldırırsa saldırsın, biz temiz ve dürüst saygı ve sevgi siyaseti çerçevesinden çıkmayacağız. ‘Ben bilirim’ anlayışı bu ülkede son bulmalıdır. Bir tarafın diğer tarafa tahammülsüzleşmesi demektir. Bunun bir ilerisini yakın komşularımızda görüyoruz. Bu ülkede öyle düşünmeyen, öyle siyaset yapmayan partilerde var. CHP Türkiye’nin aydınlık geleceğinin garantisidir" diye cevap verdi.
CHP’NİN SANDIK ÖNLEMLERİ
CHP’nin sandık önlemlerini ise Esen, şöyle sıraladı:
"Her sandıkta bir tane asil bir de yedek üye olacak. Kurul içinde CHP’li olacak. Müşahitlerimiz olacak. Her okulda okul sorumlularımız ve yedeğimiz olacak. Mümkün olduğunca her bir okula ya da iki okula bir tane düşecek şekilde bir avukat olacak. İl ve ilçe yöneticileri sandık bölgesi ve seçim kurullarında olacak. Hiçbir manipülasyona müsaade edilmeyecek şekilde sandıklara sahip çıkılacak. Adliyede Seçsis sistemleri ile ilgili bir takım kuşkular var. Islak imzalı sandık sonuçlarını baz alarak sandık görevlisi ve müşahit bilgilerini kendi Seçsis sonucumuzdan takip edeceğiz. Sandık başında güvenliğin fiziksel olarak sağlanması olarak değil, teknolojik olarak da kendi sistemimize sahip olacağız. YSK sonucu ile bizimki uyuşmuyorsa ıslak imza taranacak. Bunu tarayacak güçlü bir ekip var. Bu tespit edilecek itiraz yoluyla düzeltilecek."
15 BİN KİŞİ TAKİP EDECEK
15 bine yakın sandık görevlisi ile sandıkları ve sonuçları takip edeceklerini vurgulayan Esen, "Diğer sadık hileleri ile ilgili önlemlerimiz var. Fazladan pusula var neden fazla basılıyor. Evde pusula mühürleme gibi bir şeye izin vermeyeceğiz. Sandık başında mühürlenmesini takip edeceğiz" dedi.
HEDEF 8 MİLLETVEKİLİ
8 milletvekili iddialarının devam ettiğini aktaran Esen, "8 milletvekili bir başarı noktasıdır. Bugün veya yarın koyacağımız hedef, daha önceki hedeften yüksekte olmalıdır. 8 çıta hedeftir. Amacımız yakalamak ve geçmektir. Yakalayamazsak dünyanın sonu değil. Şu an Antalya’da birinci partiyiz. 7 Haziran’da hep birlikte sonucu göreceğiz" ifadelerini kullandı.
"SANDIKLARIN ÜZERİNE KAPANACAĞIZ"
Esen, seçim günü elektriklerin kesilmesi halinde sandıkların üzerine kapanacaklarını ve çuvalların üzerine oturacaklarını, elektrik gelene kadar kalkmayacaklarını kaydetti.
Esen, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer’i canlı yayına davet ettiğini ve hala cevap beklediğini kaydetti.