Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul 2’inci Bölge Milletvekili adayı Emekli Albay Dursun Çiçek, “Tokat’tan ancak şehitler, gaziler çıkar. Asla vatan haini çıkmaz" dedi.
CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ile birlikte parti binasında karşılanan Çiçek, memleketi Tokat’a gelmekten dolayı mutlu olduğunu kaydetti. CHP Tokat Milletvekili Düzgün’ün arından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çiçek, karanlık bir dönemi geride bıraktığını ifade ederek, “İnşallah 8 Haziran’da Türkiye ’Yeni Türkiye’ iktidar partisinin sloganıyla yeni iktidarıyla tanışacak. Öncelikle çürüyen devleti, yargıyı polisi tekrar devletin polisi, yargısı haline getireceğiz. İnsanlarımız Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkacaklar. Mutlaka başkanlık sistemi adı altındaki saltanatı reddedeceklerdir, bundan eminiz. Mustafa Kemal’in askeri olarak tabi ki bu partide siyaset yapmam gerekiyordu. Gerek yaşadığımız kumpasların hesabını sormak, hukuk ve adalet için mücadele etmek gerekse ülkemizdeki yoksulluğu, fakirliği yenmek bakımından CHP dün seçim beyannamesini açıkladı. Herkesime özellikle emekçilere yönelik vaatler var" diye konuştu.
Basın mensuplarının ‘Ergenekon davası nedeni ile 3 yıl önce annesi Halime Çiçek’in cenazesine tutuklu gelirken, bugünde milletvekili adayı olarak geldiğinin hatırlatması üzerine Çiçek, "Sağlığında vedalaşmak için ben izin istemiştim mahkemeden. Mahkeme ’mevzuat müsait değil’ diye izin vermemişti. Ancak cenazesine gelebilmiştim. Böyle milletin önüne mevzuatı çıkaran bir iktidardan cumhuriyeti, insanı ön plana çıkaran bir CHP iktidarına milletimiz ’evet’ diyecektir. Buna da inanıyorum" şeklinde konuştu.
“TOKAT’TAN ANCAK ŞEHİTLER, GAZİLER ÇIKAR. ASLA VATAN HAİNİ ÇIKMAZ"
Çiçek ayrıca, annesinin cenazesinde, ’annemin ak sütü gibi masumum’ sözleriyle ilgili sorulara şöyle cevap verdi: "O dönemdeki bu davaların savcısı da aynı şeyleri söylüyor. ’Boş yere eziyet ettik boş yere yılları çaldık, gerçekten bunlar masummuş’ diyor. Biz bunu 6 yıldır söylüyorduk, şimdi onlarda o noktaya geldiler. Zaten milletimiz bizden hiç şüphelenmedi. Biz ne yaptığımızı ne yapmadığımızı çok iyi biliyoruz. Bu milletin aleyhine olan hiçbir şeyi yapmayız, hiç bir şeyin içerisinde olmayız. Hep söylenir Tokat’tan ancak şehitler, gaziler çıkar. Asla vatan haini çıkmaz."
Çiçek, memleketi Reşadiye ilçesine vatandaşlarla buluşmak üzere yola çıkarken makam aracının camından basın mensuplarına asker selamı ile poz verdi.