Sandıkların açılmaya başlamasının ardından CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİTEM) Seçim Koordinasyon Merkezi’ndeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, CHP Genel Merkezi’ndeki BİTEM Seçim Koordinasyon Merkezi’ndeki çalışmalarla ilgili gazetecileri bilgilendirdi. Aksünger, Genel Merkezde 3-4 tane call centerların olduğunu, bunların da hem örgütten gelen hem YSK’dan gelen verilerin hepsine tek tek bakılıp sorun olan yerlerden il ve ilçelere bunların aktarılacağını belirterek, “Şuanda açıldığından beri bizim örgütümüzden veriler geliyor, YSK’ dan daha veriler gelmedi. Diğer gönüllü arkadaşlarımızdan da veri gelecek. Hepsini karşılaştıracağız. Sorunlardan biri de şu. Gördüğümüz kadarıyla bazı yerleri bloklamışlar. Bazı ajanslar belli bloklandığı için veri transferi yapamıyor gözüküyor şuanda. Bununla ilgili dünden beri TİB’te yaptığımız bazı incelemeler, aldığımız duyumlarda bunu gösteriyordu zaten” şeklinde konuştu.
“5’ten sonra bloklanmış bazı sorunlar yaşanıyor” diyen Aksünger, şunları kaydetti:
“Tüm internet zerinde yaşanana bazı sorunlar var. Ama arkadaşlarım tüm örgütten gelen verileri almaya başladı. Olabilecek olan sorunları örgütlerimize aktaracağız. Yine masalar oluşturuldu bu masalarda tüm vatandaşların sorularına cevap verilmeye çalışılıyor. Arkadaşlarımı örgütle irtibatı kuruyorlar. Yarın yine böyle bir ekip olacak. Tüm bu gönüllülerimiz iki güne bölünmüş vaziyette. Yarın sabah 5-6 kadar burada. Yarında diğer gönüllü ekibimiz gelecek. Şuanda rakamlar çok az 3 bin sandıklı bir yerden 100’e yakın veri gelmeye başladı. YSK’dan da veri gelmedi. Çokta normal zaten. Bunlar yasal süresi dahilinde bazı sorunlar olduğu için açıklayamıyoruz. İçerde arkadaşlarımız veri paylaştığımız bazı veriler geldi. Saat 19.00’dan sonra da netleştirmeye başlarız. Gün içinde çok değişik ihbarlar geldi. Okullar önündeki plakasız arabalardan bahsedildi. Yakalanan insanlara tutulan tutanaklardan bahsedildi. Hukuk işlerimiz hepsine gerekli olan müdahaleleri yaptı. Onlarla ilgili konu bundan sonra adliyelik.”