Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, kozmik oda davası ile ilgili, "Komplo teorisinin bir parçasıydı. Yargıdan döndü, böyle bir şeyin olmadığı ortaya çıktı. Sayın Arınç’ın çıkıp Türk milletinden özür dilemesi lazım" dedi.
Ayaydın, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında kamu kurum ve kuruluşlarının her türlü taşınmazların kiraya verilmesi, takası, satışı gibi işlemlerin kanuna aykırı olarak genelgeye bağlanmasını ve genelgenin yarattığı sıkıntıları gidermek için Danıştay’a yürütmenin durdurulması ile ilgili iptal davası açtığını belirterek, "Kamu kurum ve kuruluşlarının taşınmazları yaşlarla o kamu ve kuruluşları üzerinde satış, devir, takas yetkisi verilmiştir. Kanuna aykırı olarak, norm hiyerarşisine aykırı şekilde kanunlara aykırı genelgenin Başbakanlık iznine bağlanması hukuk sisteminde olmaması gereken bir işlemdir. Bu işlemler öyle bir noktaya geldi ki, Başbakanlık’ta bu taleplerin takip edilmesi bir rüşvet skalası ile karşı karşıya kalınmıştır. Yani kamudan herhangi bir taşınmazı satın almak için veya kiralamak için başvurulduğunda ilgili kurum bununla ilgili nihai kararı vermek üzere Başbakanlığa gönderiyor. Talep sahibinin talebinin akıbetini öğrenmek için Başbakanlık’ta oluşturulan bir rüşvet mekanizmasının olduğu yüksek sesle dile getirilmeye başlandı" diye konuştu.
Ekonomi brifingine yönelik olarak Ayaydın, "Doların yükselişi Türk ekonomisine zarar vermeye başladı. Bunun sonucunda enflasyon yükselecektir. Son iki ayda dolardaki değer artışı yüzde 16.2. Merkez Bankası ile üst düzey ekonomi yönetimi arasında büyük bir görüş ayrılığı vardır" diye konuştu.
ÖSYM’nin soruları açıklamamasına ilişkin olarak Ayaydın, "ÖSYM sorduğu soruları açıklamak zorundadır" ifadelerini kullandı.
Kozmik oda davası ile ilgili olarak ise Ayaydın, "Komplo teorisinin bir parçasıydı. Yargıdan döndü, böyle bir şeyin olmadığı ortaya çıktı. Sayın Arınç’ın çıkıp Türk milletinden özür dilemesi lazım."