CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Balıkesir’de milletvekili adayları ile birlikte esnaf ziyareti yaptı. Vatandaşın ayakkabısını boyayan İnce, yıllar önce Balıkesir’de ilk kez neden gözyaşı döktüğünü anlattı.
CHP’li Muharrem İnce Balıkesir’de temaslarda bulundu. İlk olarak parti binasına gelen Muharrem İnce, ardından CHP Balıkesir milletvekili adayları ile esnaf ziyareti yaptı. İl merkezinde boya sandığının başına geçen Muharrem İnce, bir vatandaşın ayakkabısını boyadı. Cuma namazını Zağnos Paşa Cami’nde kılan İnce, Yeşlilli Meydanı’na geldiğinde bir anısını partililerle paylaştı. İnce, "1982’nin Kasım ayında buraya geldim. Burası o zaman kahvehaneydi. İlk vizemden zayıf almıştım. tam burada ağladım. Herhalde bu okulu bitiremeyeceğim. Okulu bitiremezsem, köyüme geri dönersem babama ne derim diye tam şurada ağladım" dedi.
Yeşilli Meydanı’nda partililere hitap eden Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "13 senedir bu memleketi yönetiyorlar. 13 sene içinde her şeyi istismar ettiler. Bakın anlatayım. 13 senede din dediler iman dediler Kur’an dediler din iman kuran diyerek memleketi yediler. Sonunda yetmedi Kur’an’dan pasta yapıp o pastayı da yediler. Bakın en son ne oldu 23 Nisan’da. Türkiye’de bir gelenek vardır 23 Nisan’da bakanların başbakanların cumhurbaşkanlarının koltuğuna bir çocuk oturtulur. Dün çocuğun özgürce konuşmasına da izin vermediler. O Başbakan var ya bir tane. Çocuğa soru soruyorlar o da oradan sufle yapıyor. Aslında 23 Nisan Başbakanı o çocuk değil, 23 Nisan Başbakanı Davutoğlu’dur" dedi.
CHP’nin seçim vaatlerini vatandaşlara aktaran İnce, "Bu seçimdeki yarış geçinemeyen emekliler, işsiz kalan gençler, siftah yapmadan dükkan kapatan esnafla 700 bin liralık kol saati takan arasındaki yarıştır. Türkiye’de 11 milyon emekli var. Bizim iktidarımız da Ramazan Bayram’ında ve Kurban Bayramı’nda 2 maaş ikramiyeyi emeklilere vereceğiz. Facebook’un yasaklanması için 1 milyar TL para harcandı. Biz interneti youtube’a facebook’a serbest bırakacağız. 1 milyar parayı burada para. Al sana para. Hocalara öğrencilere zulüm eden YÖK’ü kapatacağız. 40 trilyon para da buradan gelecek. Al sana para. Çiftçiye tarımsal üretim amaçlı mazotu 1.5 TL’ye vereceğiz. Dar gelirliye ayda 277 liraya 70 metrekarelik ev yapacağız. Bunlar CHP’nin milletimizde bu seçimde yapacaklarıdır" şeklinde konuştu.
Şehit edilen savcı ile ilgili konuşan Muharrem İnce, "İstanbul’da savcımızı şehit edilmesi. Türkiye’nin en iyi korunan yerlerinden birisi orası. İçeriye birisi silahla giriyor. Silah dediğin de silah olsa bir 7.65. Yani bir 7.65’e T.C Cumhuriyeti teslim oldu. Savcı içeride iki tane terörist var. İçeriden iki el silah sesi geliyor. Ne düşünmüş olabilir oradakiler. Savcıyı öldürdüklerini düşünüyorlar. Neden içeriye operasyon yapıp teröristleri öldürüyorsunuz. Neden öldürüyorsunuz acaba teröristleri susturmak mı istediler" dedi.
Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı ile ilgili değerlendirmede bulunan İnce, "Hangisi polis kamerası ona doğru konuşayım. Fenerbahçe otobüsüne saldırı nerede yapılıyor Trabzon’da Sürmene’de. Neden Trabzon’da yapılıyor. Fenerbahçe ile Trabzon arasında büyük bir gerilim var. Öyle bir yer tespit ediliyor ki bir viyadüğün üstü ve hareket halindeki bir arabaya ateş ediliyor. Ben fizik öğretmeniyim. Hareket halindeki bir araçta oradaki şoförü vurmak her baba yiğidin harcı değildir. Usta bir şoför olmak lazım. Ve vuruyor tam da direksiyon simidine vuruyor. Şoför ölürse araba yuvarlanacak. Fenerbahçe’nin tüm futbolcuları ölecek ve tüm Türkiye karışacak. Ağrı’da bir köyde PKK’nın propagandasını yapıyorlarmış Vali de operasyon izni vermiş. Şehirlerin göbeğinde propagandalar yapıyorlar. Köyün birinde olmuş orada operasyon yapıyorlar. Ne olacak biliyor musun o çocukları o askerleri ölüme gönderiyorlar. Biri gelecek Balıkesir’e biri gidecek Mersin’e, biri gidecek Edirne’ye. Memleket karışacak. Bunların derdi memleketi karıştırıp seçimleri iptal etmek" dedi.
Balıkesir’den 5 milletvekili isteyen Muharrem İnce, sözlerini şöyle tamamladı:
"Sizin cumhuriyet tarihinde 81 vilayette aynı anda elektrik kesildiğini gördünüz mü? Direkte elektriği koruyamadılar, sokakta Özgecan’ı koruyamadılar. Ege adalarımızı koruyamadılar. Musul’da konsolosumuzu koruyamadılar. Türbede Süleyman Şah’ı koruyamadılar. Havada uçaklarımızı koruyamadılar. Soma’da madencilerimize koruyamadılar. Bir çivi bir nalı kurtarır. Bir nal bir atı kurtarır. Bir at bir yiğidi kurtarır. Bir yiğit memleketi kurtarır. Bu sefer beş milletvekili istiyoruz."