Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, oyların sayılmaya başlanması ile birlikte basın açıklaması yaptı. Karayalçın, “Oy kullanım oranı yüksek görünüyor. Şuana kadar olumsuz bir durum yok” dedi.
Murat Karayalçın, sandıkların açılıp oyların sayılmaya başlanmasıyla birlikte CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Partililerin sandıklara sahip çıktığını belirten Karayalçın, “Önemli bir sorun ile karşılaşmadık” dedi.
İstanbul’da seçimlere katılım oranının oldukça yüksek olduğunu ifade eden Karayalçın, “Bu nedenle İstanbullu hemşehrilerime hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar teşekkür ediyorum. CHP İstanbul İl Örgütü olarak bu seçim sürecine çok iyi hazırlandık. Bütün olanaklarımızla hazırlandık. Kampanyalarımız başarılı bir şekilde geçti. Ayrıca sandıkların bulunduğu okullara sandıklara sahip çıkma noktasında başarılı sonuçlar elde ettiğimizi ifade etmek isterim. Ciddi bir sorun yaşanmamış, önemli bir sorunla karşı karşıya kalınmamıştır. Ancak sandıkların bulunduğu okullarda çok sayıda plakasız araç olduğu yönünde bizlere ihbar gelmiştir. Partililerimiz bütün bu araçları fotoğraflarla belgelemiştir. Ayrıca okulların adresleri saptanmıştır” dedi.
Belirledikleri plakasız araçlarla ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüştüğünü ifade eden Karayalçın, “Vali Şahin’e plakasız araçların bizlerde yaratmış olduğu olumsuzluğu aktardım. Bize bazı yerlerden bu araçların polislere ait olabileceği yönünde duyumlar gelmişti. Ancak İstanbul Valisi bu konuyu önemsediğini, bu araçların polis aracı olamayacağını, sivil polis olsa bile mutlaka plakalı araç kullanmak durumunda olduğunu bana söyledi. Benden bizim elimizdeki fotoğrafları ve bütün bilgileri talep etti. Bizde kendisine fotoğraflarla birlikte okul adreslerini ve okul adlarını bildirdik. Ben almış olduğumuz önlemler sonucunda tutanakların alınması, seçim güvenliği konusuna sahip çıkılması için tüm partililerimizin gerekli çabayı gösterdiğine inanıyorum. Ancak yine de bütün İstanbulluları oy kullanmış oldukları sandıklara sahip çıkmaya çağırıyorum. En azından oy kullandıkları sandıkları denetlemelerinin, orada bulunmalarının seçim güvenliği açısından yararlı sonuçlar doğuracağını düşünüyorum” diye konuştu.