CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, önce "Taraflar silah bıraksın" dedi, ardından "Şehitlerimizi saygıyla anıyorum" dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Dağlıca’da meydana gelen terör saldırısı sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Tüm, açıklamasında, “Bugün Türkiye en kara günlerinden birini yaşıyor. Dökülen kan oy sevdalılarının eseridir. Ülkemizin dört bir yanında halk isyan ediyor. Durdurun bu savaşı diyor. Halka kulak veren yok. Çözüm süreciniz neden 7 Haziranla birlikte son buldu? Bu soruların cevabını kim verecek?" dedi.
Tek bir ölüme daha tahammülleri olmadığını anlatan Tüm, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Vakit, tüm siyasi kimlikleri, tüm çıkarları bir kenara koyup, ülkemizin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için birlik olma zamanıdır. Acının rengi, kimliği yoktur. Bu acıyı dindirmek hepimizin başlıca görevidir. CHP, bu kan ve gözyaşını dindirmek için, barışın yeniden inşası için her türlü sorumluluğu almaya hazırdır. Kanlı terör saldırılarını lanetliyor, şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Türkiye’nin başı sağolsun."