Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Adana’daki ön seçiminde birinci olan milletvekili aday adayı Elif Doğan Türkmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmesi halinde kadınların iş dünyasında çoğalması için çalışacağını belirterek “İş dünyasında girişimci 5 kadının çalışması, 15 kişinin yoksulluğunun çözümünü sağlıyor. Asıl ve birinci hedefim gerçek anlamda işsizlik sorununa çözüm bulmak ve kadınların da iş dünyasında daha çok yer almasını sağlamak” dedi.
57 milletvekili aday adayının yarıştığı ön seçimde 9 bin 138 üyenin oyunu alarak ön seçim yarışında birinci olan Elif Doğan Türkmen, İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Uzun yıllar Adana’nın tüm sorunlarını takip ettiğini ve birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldığını belirten Türkmen, kentin tüm sorunlarına vakıf olduğunu anlattı.
Temayül yoklamasında elde ettiği birinciliğin birkaç aylık çalışma sayesinde olmadığını dile getiren Elif Doğan Türkmen, 29 yıldan bu yana CHP’de emek harcadığını, eşi ve ailesinin de bu kazanımlarda katkıları olduğunu kaydetti. Artık hedefin birincilik, ikincilik, üçüncülük değil, tüm teşkilatla CHP’yi Adana’da birinci parti yapmak olduğunu vurgulayan Türkmen, "CHP, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir parti. Ön seçimlerle birlikte bir demokrasi şöleni başlattık. Sadece CHP değil, bence bu demokrasi şöleni tüm Türkiye’de başlatılan bir şölendi. Çünkü son yıllarda yaşanan hükümet politikalarıyla Türkiye’de gerçek anlamda bir sıkıntı var. Çıkarılan yasalarla özgürlükler kısıtlanıyor. Tam da böyle bir noktada biz CHP’liler olarak dedik ki, özgürlükler bu ülkede yaşanacaksa bunun ocağı CHP’dir. CHP’de başlayan bu demokratik şölen inanıyorum ki Türkiye’nin her noktasına yayılacak ve ondan sonra Türkiye demokratik ilkelerle yönetilen, özgürlük türküleri söylenen bir ülke olacak" dedi.
Adana’daki işsizlik, ekonominin kötü gidişatı ve kentin sosyal problemleriyle ve Adana’daki kadınların sorunlarıyla çok ciddi çalıştaylar, raporlar, zirveler ve projeler gerçekleştirdiğine dikkat çeken Elif Doğan Türkmen, “Adana’nın tüm sorunlarını biliyorum elbette ki asıl görevimiz bu sorunları hem meclise taşımak hem de sorunlarla ilgili çözüm üretmek” diye konuştu.
CHP’yi Türkiye’de iktidara taşımayı amaçladıklarına değinen Türkmen, “Türkiye’nin, sosyal demokrat ilkelerle yönetimi benimsemiş bir hükümete ihtiyacı var. Bunu da yapabilecek tek parti CHP” diye konuştu. Uzun zamandır Adana İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttüğünü ve kadın işsizliğinin çözümü konusunda çok çalışmalar yaptıklarını aktaran Türkmen, şöyle devam etti:
“Hatta bir Avrupa Birliği projemiz sadece Adana’da değil, tüm dünyada uygulama birincisi seçildi. Burada kadınların girişimci olmasını hedefledik ve bu anlamda da hedefimize ulaştığımızı biliyoruz, hazırladığımız sonuç raporlarında da bu açıkça ortada. En çok istediğim, kadınların iş dünyasında çoğalmasını sağlamak. Yani, her kadının elinin ekmek tutmasını sağlamak. Bunu yaptığımızda sadece kadınların değil, aslında tüm ailenin de refahının artacağını biliyorum. İş dünyasında kadın girişimci sayısı yüzde 5 çoğaldığında, yoksulluk yüzde 15 çözülüyor. Yani her 5 kadın, 15 kişinin yoksulluğunun çözümünü sağlıyor. Bu anlamda asıl ve birinci hedefim gerçek anlamda hem Adana’nın ekonomisinin gelişmesini sağlamak, hem işsizlik sorununa çözüm bulmak, hem de kadınların iş dünyasında daha çok yer almasını sağlamak.”