Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Bosna-Hersek’e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinin, dost ve kardeş Bosna-Hersek’le mükemmel sevideki ilişkilerin ve işbirliğinin daha da güçlenmesine yönelik ortak iradenin en üst düzeyde teyidine imkan sağlayacağı kaydedildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çerçevede, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkan ve üyeleriyle yapacakları görüşmelerin yanı sıra, Bosna-Hersek Temsilciler ve Halklar Meclisi Başkanlık Divanı üyeleri, Bakanlar Kurulu Başkanı ve yardımcılarını da kabul edecek.
“PARALEL YAPIYI RAHATSIZ ETMİŞTİ”
Ziyaret kapsamında, Ziraat Bankası tarafından Bosna-Hersek için tahsis edilen 50 milyon Euro’luk uygun koşullu kredinin ilk kullanıcılarına ait projelerin imza töreni de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilecek.
“RESTORASYONU TAMAMLANAN HÜNKAR CAMİ AÇILIYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek’teki kültür mirasın korunmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile restorasyonu TİKA tarafından tamamlanan Hünkar Camii’nin açılışını yapacak.
Açıklamada, gücünü ortak tarih ve kültürden alan Türkiye - Bosna-Hersek ilişkilerinin, kardeşlik bağları temelinde gün geçtikçe daha da pekişeceği, Türkiyenin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman dost ve kardeş Bosna-Hersek’in yanında olmayı sürdüreceği kaydedildi.