Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Türkistan’da Hoca Ahmed Yesevi Camisi’nin açılışına katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’daki resmi ziyaretinin ikinci gününde temaslarını Şimkent ve Türkistan şehirlerinde sürdürecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Türkistan’da Hoca Ahmet Yesevi Türbesi’ni ziyaretinin ardından Hoca Ahmed Yesevi Camisi’nin açılışına katıldı. Ahmed Yesevi Camisi’nin dualarla gerçekleştirilen açılışının ardından kısa bir konuşma yapıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in ilk Cuma namazını kıldığı Hoca Ahmed Yesevi Camisi açılışı sırasında Erdoğan’a eşi emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez eşlik etti.
Erdoğan, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde kendisine tevdi edilen fahri doktora unvan törenine katılacak Erdoğan, daha sonra Ahıska Türklerinin temsilcilerini kabul edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazarbayev’in ev sahipliğinde gerçekleşecek resmi akşam yemeğinin ardından Türkiye’ye hareket edecek.