Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün görüşmesi planlanıyor. Seçim sonuçlarının ele alınacağı görüşmenin akşam saatlerinde olması yönünde çalışma yapıldığı belirtildi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu ve MYK üyeleriyle parti genel merkezinde bir araya geldi. 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin masaya yatırıldığı toplantıda Davutoğlu, bugün MYK ve MKYK üyeleriyle de toplu olarak görüşecek, seçim sonuçları değerlendirilecek. Saat 12.00’da başlayan toplantının geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.
Başbakan Davutoğlu, yarından itibaren genel merkezde Bakanlar Kurulu üyeleri, MYK ve MKYK üyeleriyle tek tek isim isim seçim sonuçlarını değerlendirecek.
AK PARTİ’DE İSTİŞARE HAFTASI
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kesin sonuçları açıklayana kadar Başbakan Davutoğlu partinin ilgili kurullarını işleterek, ilgililerle görüşecek. AK Parti’de bu hafta istişare haftası olarak geçecek. Bundan sonra AK Parti nasıl bir yol çizecek, erken seçim, azınlık hükümeti gibi konular ele alınacak. Başbakan önce ilgililerle toplu olarak görüşülecek daha sonra tek tek isim isim seçim sonuçlarını masaya yatıracak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim sonuçlarının ardından telefonla görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakanı Davutoğlu’nun bugün görüşmesi planlanıyor. Görüşmenin bugün akşam saatlerinde olması yönünde çalışma yapılıyor.