Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi karış karış dolaşmasından her fırsatta rahatsız olanların olduğunu belirterek, “YSK’ya durmadan gidiyorlar. Cumhurbaşkanını meydana çıkarmayın diyorlar. YSK reddediyor. CHP gidiyor, MHP gidiyor, HDP gidiyor. Nereye gidersiniz gidin beni meydanlardan alamazsınız. Susturamazsınız” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt gezileri kapsamında Kırıkkale’ye geldi.
Cumhuriyet meydanında düzenlenen toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halka hitap etti. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve vatandaşlar katıldı. Kırıkkale’de, mitingler dolaysıyla kendisini eleştiren muhalefet partilerine cevap eren Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlere atama müjdesi verdi.
YSK’ya kendisinin sürekli şikayet edildiğini dile getiren Erdoğan, “Cumhurla başkanın buluşmasından niye rahatsız oluyorsunuz. Bunlar cumhurbaşkanlığı makamını milletin değil, vesayetin temsilcisi olarak görüyorlar. YSK’ya durmadan gidiyorlar. Cumhurbaşkanını meydana çıkarmayın diyorlar. YSK reddediyor. CHP gidiyor, MHP gidiyor, HDP gidiyor. Nereye gidersiniz gidin beni meydanlardan alamazsınız. Susturamazsınız. Anayasa Cumhurbaşkanının çalışmasını belirlemiş. Ve bu konuda halkıyla beraber olmak en önemli görevi. Hiç endişeniz olmasın. Dik duracağız ama eğilmeyeceğiz. Sadece Allah’ın huzurunda eğiliriz. Cumhurbaşkanı doğrudan millet tarafından seçildiği gün vesayet bitti. Milletin oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanıyım” dedi.
DÜRÜST SİYASETE İHTİYAÇ VAR
Muhalefetin asgari ücreti açık artırmaya çıkardığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin küfesi sırtında olduğu için muhalefet gibi gibi kuru sıkı atmadığını söyledi. Asgari ücreti ilgili siyasi partilerden birisinin bin 400, birisinin bin 500 bir tanesinin de çıkıp 5 bin lira olarak açıkladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Var mı artıran, Böyle bir siyaset olur mu” diye sorarak, ülkenin dürüst siyasete ihtiyacı olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanlığı öncesinde alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağını açıkladığını ifade eden Erdoğan, “Bana tarafsızlıktan bahsediyorlar. Tüm partilere eşit mesafedeyim. Her insanın gönlünde aslan yatıyor. Benim de yatıyor. Ama ben bunu meydanda açıklamam. Benim bir tarafım var. Ben milletin tarafıyım. Milletin. Yapılan yanlışları gördüğüm zaman uyarmak görevim” dedi.
2002 yılında Türkiye’nin savunma sanayi alanında dışa bağımlılık oranının yüzde 80 iken üretiminin yüzde 20’sinin yeri kaynaklardan karşılandığını açıklayan Erdoğan, bunu da Kırıkkale’deki fabrikalara borçlu olduklarını ifade etti. Erdoğan, 2023 yılında savunma sanayinde dışa bağımlılığı bitireceklerini ifade etti. Kırıkkale’ye burada büyük iş düştüğünü dile getiren Erdoğan, gayret olmadan netice olmayacağının altını çizdi. Kırıkkale’nin hiçbir zaman ülkesine hizmetten kaçmamış, gerektiğinde kanıyla canıyla bu mücadelede en ön safta olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırıkkale’nin koç yiğitlerinin Türkiye’nin 2023 hedeflerinde en ön safta yer alacağını vurguladı. Kırıkkale’nin yanlarında olduğu müddetçe kimsenin karşılarında duramayacağını dile getiren Erdoğan, Kırıkkalelilerin teröre örgütüne, paralel örgüte de karşı dimdik ayakta olduğunu dile getirdi.
TERÖR ÖRGÜTÜ BU TOPRAKLAR ÜZERİNDE OPERASYONA YELTENİYOR BOŞUNA YELTENMEYİN AVUCUNUZU YALARSINIZ
Terör örgütünü yönetenlerin bu topraklar üzerinde operasyonlar düşündüğünü kaydeden Erdoğan, “Boşuna yeltenmeyin avucunuzu yalarsınız. Ordusu ve güvenlik güçleriyle bu topraklar birliğimizin teminatı olarak ilelebet payidar kalacak” ifadelerini kullandı
Tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet vurgusu yapan Erdoğan, “Gözünü kardeşliğimize diken herkes duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Tek millet, Kürdüyle Arabıyla, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkezi’yle, Boşnağıyla ne varsa bu ülkede hepsi bu millet kavramının içerisinde. Kürt’ün Kürtlüğüyle Türklüğe baskı yapması nasıl yanlışsa, Türk’ün de Türkülüğüyle Kürt’e baskı yapması yanlıştır. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Ne siyahın beyaza, ne beyazın siyaha üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvadadır. Bayrağımızın rengi şehitlerimizin kanıdır. Yıldız şehitlerimizin ta kendisidir. Bu topraklar üzerinde bunun hamurunda şehidimizin kanı var” diye konuştu.
DEMOKRASİ SİVAS’TAN BATIYA’MI SADECE
Dün Van’da olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ondan önce Mardin’de, Siirt’te idim. Ben bu siyasetçilere sesleniyorum. Bir kısmı gidiyor. Büyük bir kısmı gitmiyor. Sizde gidin. Demokrasi Sivas’tan batıya mı?. Sizde Gidin orada konuşun. Niye meydanları bunlara bırakıyorsunuz. Öyle mi? Ama gitmiyorlar. 7 Haziran bir kırılma noktasıdır. Bunlara gereken dersi birileri dağı arkasına alarak yapıyor ama inanıyorum ki benim kardeşlerim sandıkta gereğini yapacaktır” şeklinde konuştu.
Yeni Türkiye’nin inşa süreci başladığını dile getiren Erdoğan, “Bunun için Anayasa şart., Başkanlık sistemi şart. Yeni Türkiye’ye, yeni Anayasa’ya evet mi. Türkiye geri dönülemez yola girdi. Türkiye’ye girdi. İnşallah bunun sonu hayrolur” diye konuştu.
Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Erdoğan, “Kayseri’de İmam hatipleri kapatmayacağım diyor. Senin formülünü biliyoruz. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Siz bizim orta kısımlarımızı kapattınız. 600 bin öğrenci sayısını 60 bine düşürdünüz. 60 binden 1 milyona çıkınca bunları hafakanlar bastı. Evlatlarım başörtülü olarak istediğiniz üniversiteye giriyor musunuz. Bundan sonra sizden üstün başarılar bekliyorum. Bu başarılarınız yeni Türkiye’nin temel taşlarını oluşturacak. Bu ülkenin hamurundaki o milli manevi duygularla yarınlara hazırlanacaksınız.
7 HAZİRAN SEÇİMLERİ
“Türkiye 7 Haziran seçimlerine giderken. İlginç manzara var. PKK ve paralel örgüt bir olmuşlar. Önlerine muhalefeti katmış gidiyorlar. Eski Türkiye günlerine gidiyorlar. Bunlar milleti parçaladı. Bu milletin evlatlarını birbirine düşürdüler. Yoksulluğun geri kalmışlığın Türkiyesi’ne gitmek istiyorlar. Bu oyunu bozmaya var mısınız. Birileri atıyor tutuyor. Marmaray var ya Marmaray dalga geçtiler. Marmaray’ı yaptık 18 ayda yolcu sayısı 74 milyona ulaştı. 74 milyon her gün o denizin altından gidip geliyor. Avrasya tünelini yapıyoruz iki kat. Ama bunların akılları bunları basmaz. Üçüncü köprüde dünyanın en genişi, ortasından hızlı tren geçecek. Yıl sonuna geçecek. Çok daha entrasanı. İstanbul’u İzmir’e İzmit geçişle bağlıyoruz. Ecdat Fatih karadan gemileri yürüttü dedemiz gemileri yürüttüğüne göre biz de metroyu yürüttük. Biz de onu yaptık. Çok daha farklı adımları beraber atmak zorundayız”.