Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Haziran seçimleri öncesi siyaset mühendisliklerinin yapıldığını belirterek, "Düne kadar birbirlerine selam vermeyen partiler, marjinal gruplar ve terör örgütleri aynı safta hizaya geçtiler" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’da annesinin adı verilen Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte 22 eserin toplu açılış törenine katıldı.
“NORMAL ORTA OKUL VE LİSELERDE DE EVLATLARIMIZ BAŞÖRTÜLÜ OKUYACAK”
Törende konuşan Erdoğan, toplam bedeli 273 trilyon olan 22 ayrı eserin, hayırlı olmasını diledi.
Türkiye’de başörtülülerin çektiğini sıkıntıları hatırlatan Erdoğan, “Kızlarımızın üniversite kapısından neler çektiğini biz biliyoruz. Sabrettik ama sonunda zafere ulaştık. Artık orta kısımlar açıldı mı? Açıldı. İstediğiniz üniversiteye girme şansınız var mı? Katsayı diye bir şey kaldı mı? Zaten bunu kıskanıyorlar. Artık sizler en seçkin üniversitelere gireceksiniz, size güveniyorum. 600 binden 60 bine indirdiler imam hatiplerdeki öğrenci sayısını. Şimdi 60 binden 1 milyona çıktı. Niye vatandaşın önünü kesiyorsunuz. Vatandaş çocuğunu istediği okula göndersin bırak. Niye engel oluyorsun. Şimdi Danıştay bir karar verdi. Ne dedi. ‘Normal orta okullarda normal liselerde de evlatlarınız başörtülü okuyabilir’ Hak tecelli ediyor. Bunlar çok mazlum ahı aldılar, onların duası kabul oluyor” diye konuştu.
“BİRBİRLERİNE SELAM VERMEYEN PARTİLER, MARJİNAL GRUPLAR, TERÖR ÖRGÜTLERİ AYNI SAFTA HİZAYA GEÇTİLER”
Konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erodoğan, “İstanbul’un semtlerini dahi bilmeyen ama şehri eminlik için aday olanın akıbetini biliyorsunuz. İstanbulluların vurduğu sillenin etkisi hala üzerinden atamadı. İstanbul’a belediye başkanı olmadı ama ana muhalefete genel başkan oldu. Şimdi o koltuğu korumak için siyasi mühendisliklere, paralel örgüte, terör örgütlerine bel bağlamış durumda. Şayet millet iradesi ile değil operasyonla gelirsen attığın her adımda önüne hesap koyarlar. Ömrün seni oraya getirenlere diyet ödemekle geçer. 7 Haziran seçimleri öncesinde yine benzer siyaset mühendisliklerinin yapıldığını görüyoruz. Düne kadar birbirlerine selam vermeyen partiler, marjinal gruplar ve terör örgütleri aynı safta hizaya geçtiler. Bu milletin değerleri ile alay eden marjinaller, 28 Şubat heveslileri bir araya geldiler. Ana muhalefet partisi sıranın en başında, arkasında milliyetçi olduğunu iddia eden parti, hemen yanında terör örgütü güdümündeki parti. Paralel örgüt, bölücü örgüt, Çağlayan Adliyesi’nde savcımızı şehit eden terör örgütü ve Ermen lobisi de hemen arkalarında yer alıyor. Bazı uluslararası basın kuruluşları ve ülkemizdeki sicili bozuk medya organları bu ittifakın pazarlamasını yapıyor. Çıkmış New York Times benimle ilgili ‘Erdoğan’ın Türkiye’sinde baskı var’ Ne baskısı var. Sen haddini bil. Sen ne zamandan beri Amerika’dan buraya el uzatmaya başladın. Alışmışlar bunlar 10 bin kilometre öteden dünyanın diğer ucunu idare etmeye. Artık böyle bir Türkiye yok. Artık yeni Türkiye var” şeklinde konuştu.
“18.5 KATRİLYONU BİZ ÖDEDİK”
İşçi, memur ve emeklilere seslenen Erdoğan, “Ey memur kardeşim işçi kardeşim emekliler, bunlar zorunluk tasarruf altında sizin paranızı toplamadılar mı. 15 katrilyon ben göreve geldiğim zaman masanın üzerinde memur ve işçi alacağı vardı. Bu parayı biz ödedik. Nerden kaldı bunlar CHP, MHP, DSP döneminden. 3.5 katrilyon konut edindirme yardımı altında para kestiler işçiden memurdan. Ama ödemediler. Çünkü memura işçiye maaş ödeyemiyorlardı. O parayı da biz ödedik. Kardeşlerim biz dertliyiz” ifadelerini kullandı
“SENİN DEDEN DE BUNU YAPTI”
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun savaştan kaçan Suriyeli sığınmacılar ile ilgili sözlerini sert bir dille eleştiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü;
“‘Bu ülkede 1. Güç medyadır’ dediler. Biz ne dedik ‘Bu ülkede 1. güç milletin iradesidir’ dedik. Onun için bize cephe aldılar. Filistin’e, balkanlardaki evladı Fatihana sahip çıkmamıza tahammül edemiyorlar. Şu ana 1 milyon 700 bin Suriyeli var. Ne diyor ana muhalefet başındaki, ‘bunları tekrar Suriye’ye göndereceğim, oraya harcanan para bana kaynak olacak’ Senin deden zaten bunu yapmıştı. Milli şef. Boraltan Köprüsü’ndeki Azeri kardeşlerimizi Stalin’e teslim etmişti ve onların idamına seyirci olmuştu. O zaman bir Azeri ne diyordu ‘Ah gardaşım bizi keşke siz öldürseydiniz de Stalin’in askerlerine teslim etmeseydiniz’”
“SSK’YI KAZANÇLI ALDI BATIRDI, İFLAT ETTİRDİ”
Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6 yıl boyunca SSK’nın başında olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Kazançlı aldı batırdı iflas ettirdi. Rahmetli Savaş Ay’ın programını izlediniz. Gülüyor yahu. Orada o yavrunun kolu kesiliyor o sırıtıyor. Kadıncağızın rahmi alınıyor ardından yanlış olduğu söylenip bir böbreğini alıyorlar, o gülüyor. Bir de şunu söylüyor ‘10 yıl önce daha iyiydi’ diyor. Zaten gericisin. Şimdi kalkmış ‘4 yılda işsizliği sıfırlayacağım’ diyor. Ardından projeyi açıklıyor ‘20 yıl sonra işsizlik yüzde 5’e düşecek’ Böyle şey olur mu” dedi.
“SEN NASIL BU ÜLKEDE MÜFTÜ OLMUŞSUN”
Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP’yi de eleştirerek şunları söyledi,
“Şimdi terör örgütünü arkasına alan bir parti çıktı. Ne diyor ‘Taksim Kabe’mizdir’. CHP zihniyeti ne diyordu ‘Kabe Arap’ın olsun bize Çankaya yeter’. Bizim tek Kabe’miz var o da Mekke’de. Fark bu. Terör örgütünü arkasına alan partinin maalesef Diyarbakır müftüsü olan sözde müftü ‘partimin dini zerdüştlük olsa yine aday olurdum’ diyor. Sen nasıl bu ülkede müftü olmuşsun. Ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Herhalde bu adamların arkasından gitmeyeceksiniz. Bu adamlara gereken cevabı vereceksiniz. Biz sizi sevdik, onlar sizi istismar etti. Buradan Hakkari’ye gidiyorum. Hakkari havalimanının açılışını yapacağım. 2 yıl ertelendi çünkü müteahhitler tehdit edildi. Bunu yapanlar bölücü terör örgütü. Peki bunun desteğinde olan siyasi partinin bir gayreti oldu mu? Maalesef. 7 Haziran’da benim dindar Kürt kardeşlerim bunlara gereken cevabı verecek. Ne diyor ‘Din derslerini kaldıracağız’ Neyi kaldırıyorsun. Bu millet dinine sadıktır, bu millet imanlıdır. Allah’ın izni ile size asla bu payeyi vermeyecektir”
Erdoğan konuşmasının sonunda Süper Toto Süper Lig’de şampiyon olan Galatasaray’ı da kutladı.