Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili TBMM’de yapılan oylamanın hayırlı bir netice ile sonuçlanmasını ümit ettiğini belirterek “İnşallah bugünkü oylamada hayırlı bir netice çıkarsa (hakkında fezlekesi olanların) bu dosyalar yargıya gönderilecek. Alın yargılayın, bedeli neyse ödesinler. Olması gereken bu değil mi?” dedi.

2 günlük Rize programı için bugün Cuma Namazı öncesinde helikopterle Trabzon’dan Rize’ye gelen Erdoğan, Cuma Namazı’nı Sahil Camisi’nde kıldı. Erdoğan namaz sonrası cemaatin yoğun ilgisi ile karşılaşırken, cami içerisinde bol bol fotoğraf çektirdi, cemaatin cumalarını tebrik etti. Cami çıkışında kendisini bekleyen kalabalığa da bir konuşma yapan Erdoğan, “Rize Sanayi ve Ticaret Odası’nın bir ödül töreni münasebetiyle buradayız. Birazdan oraya geçeceğiz. Sizlerle de böyle burada anında bir oluşum görünce selamlamadan geçmek olmazdı. O yüzden bu selamlamayı yapmayı istedim. Şunu unutmayın. Sizin heyecanınız bizim heyecanımızdır. Sizin bu onurlu duruşunuz, bizim onurlu duruşumuzdur. Sizler bizi bu yolculukta hiçbir zaman yalnız koymadınız. Bu yollarda sizinle beraber yürüdük inşallah beraber yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“ÜLKEMİZ İÇİN MİLLETİMİZ İÇİN HAYIRLISI NEYSE O OLSUN”

“Başkan Erdoğan” sloganları sonrasında “Sizin dualarınız inanıyorum ki rabbimin icabeti ile çok daha farklı tecelli edecektir” ifadelerini kullanan Erdoğan “İnşallah o günleri ben de rabbimden niyaz ediyorum. Şunu unutmayın; ülkemiz için milletimiz için hayırlı olan neyse o olsun. Biz Allah’ın huzurunda rükuda eğilmekten başka eğilmeyi tanımıyoruz. Biz beşer olan kimsenin karşısında eğilmedik. Allah’ın izniyle bundan sonra da eğilmeyeceğiz. Benim sizden ricam şudur, hep bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız beraber olacağız kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Bizi bölmek isteyenler olabilir, bunlara kulak asmayacağız. Onlara elimizin tersi ile ‘haydi güle güle’ diyeceğiz. Biz gücümüzü bu milletten aldık, bundan sonra da milletimizden alacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte ordu, işte komutan” sloganlarına tepki göstererek “Burası ordu değil, bizim bir ordumuz var o da Türk Silahlı Kuvvetleri. Burası ise bir davanın bir hareketin mensuplarıdır. Bir davanın bir hareketin mensupları olarak bizler bir ümmet bilince içinde yürüyeceğiz. İşte 29 mayıs geliyor. İstanbul’da inşallah bu yıl muhteşem bir kutlama yapacağız. Kardeşlerim ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görüyorsunuz değil mi ? Her gün şehitlerimiz var. Ama şehitler tepesi boş değil. Mehmetçik şuanda teröristler ile vuruşuyor mu ? gereğini yapıyor mu ? yapıyor. Tabiî ki şehadet ve o aileler nasıl üzülüyorsa biz de üzüyoruz. Ama bedelini de ağır ödetiyoruz…Bizi bölemeyecekler. Onlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Onlar bir üst aklın uşaklarıdır. Bir de bizim bayrağımıza eş bir şeyler yapıyorlar, onlar paçavradır paçavra. Bu ülkede o tarz adım atanlar yanılacaklardır ve bedelini de ağır ödemeye devam edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

PARLAMENTODA DOKUNULMAZLIKLARLA İLGİLİ TARİHİ BİR OYLAMA YAPILIYOR”
Parlamentoda bugün dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili oylamaya konuşmasında dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi:
“Parlamentoda bugün bir oylama yapılıyor. Bu tarihi bir oylama, belki şuanda bitmek üzere olabilir. Bu oylamada ne var ? Benim milletim, bu ülkede suçlu olan parlamenterleri bu parlamentoda görmek istemiyor. Hele hele bölücü terör örgütünün desteklediklerini, bu parlamentoda görmek istemiyor. Şuanda iktidar partisi ve bunun yanında MHP burada olmamaları lazım diyor. Bunun bedelini niçin parlamento ödesin. Fezlekeleri gönderilen 168 milletvekili ile alakalı 670’e yakın fezleke var. İnşallah bugünkü oylamada hayırlı bir netice çıkarsa bütün bu dosyaları nereye gönderecekler; yargıya. Alın yargılayın, bedeli neyse ödesinler. Olması gereken bu değil mi ? Parlamentoda bu çıkmazsa, bugün inşallah bu netice bitiyor. Ben inanıyorum ki referanduma gidildiği zaman en doğru kararı benim milletim verecektir.”
Erdoğan, konuşmasının ardından yaklaşan Berat Kandili ve Ramazan ayını hayırlı olması temennisinde bulundu.