Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 20 Mayıs tarihinde Bosna-Hersek’e resmi ziyarete bulunacağı bildirildi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti, dost ve kardeş Bosna-Hersek’le mükemmel seviyedeki ilişkilerimizin ve işbirliğimizin daha da güçlendirilmesine yönelik ortak iradenin en üst düzeyde teyidine imkan sağlayacaktır” denildi.
Erdoğan’ın, bu çerçevede, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkan ve üyeleriyle yapacakları görüşmelerin yanı sıra, Bosna-Hersek Temsilciler ve Halklar Meclisi Başkanlık Divanı üyelerini, Bakanlar Kurulu Başkanı ve yardımcılarını da kabul edeceği belirtildi.
Ziyaret kapsamında, Ziraat Bankası tarafından Bosna-Hersek için tahsis edilen 50 milyon Avro’luk uygun koşullu kredinin ilk kullanıcılarına ait projelerin imza töreni de Sayın Cumhurbaşkanı himayesinde gerçekleştirileceği öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Bosna-Hersek’teki kültür mirasımızın korunmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile restorasyonu TİKA tarafından tamamlanan Hünkar Camii’nin açılışını yapacağı açıklandı.
Açıklamada Türkiye’nin bugüne kadar Bosna-Hersek’in yanında olduğu ve bundan sonrada olacağı vurgulandı.