Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek, bütün toplumsal kesimlerin görüşlerinin dahil olduğu bir süreç geliştilirse ve ortak bir çerçeve çıkarılırsa yapılacak olan yeni anayasaya destek vereceklerini söyledi.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Kayapınar ilçesinde bulunan Park Orman’daki bir kafede basınla bir araya geldi. Burada yeni anayasa ile görüşlerini paylaşan Yüksek, kendilerinin ve Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) fikirlerinin de dahil olduğu bir süreç geliştirirlerse destek vereceklerini belirtti. Yüksek, şunları kaydetti:

“Bütün toplumsal kesimlerin fikirlerinin dahil olduğu bir süreç geliştirirlerse, ortak bir şey çıkartırsak ve bu ülkenin sistemi ne olmalı sorusuna hepimiz uzlaşarak bir çerçeve çıkarırsak destekleriz. Bu koşullarda destekleyemeyiz. Bu ülkede sistemin ne olduğu, ne olacağı, ne olması gerektiği hepimizi ve bütün siyasi yapıları ilgilendiriyor. Referandumda kişiyi hedef alan bir kampanya düşünmüyoruz. Doğru da bulmayız. Sistemin içeriği önemli bizim için. Çıkacak sistemde ilk Cumhurbaşkanı kim seçilecek bilemeyiz. Onun için kişi karşıtlığı üzerinden bir şey de düşünmüyoruz. ‘Tayyip Erdoğan başa gelir onun için hayır, başka biri gelirse evet’. Hayır öyle değil. Kişiye endeksli bir kampanya düşünmüyoruz. Sistemin kendisini değerlendirmeye çalışıyoruz.”

Öte yandan, tutuklu bulunan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in tutukluluk süresi bitinceye kadar yerine Gülcan Şimşek getirildi.