Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, katliamla halkın iradesini teslim almak isteyenlerin çelikten bir ifade ile karşılaştıklarını söyledi.
HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Sancaktepe mitingine katıldı.
Konuşmasının büyük bir bölümünü Diyarbakır’da dün meydana gelen patlamaya ayıran Demirtaş, “Dün Diyarbakır meydanında büyük bir katliam vardı. Alçakla bir saldırı ile halkımız karşı karşıya kaldı. Buradan bir kez daha Diyarbakır halkının o cesur duruşu, kahramanca duruşunu kutluyorum. Diyarbakır halkına selamlarımızı iletiyorum. Yaşamını yitiren arkadaşlarıma Allah’tan rahmet diliyorum. Halen 30 arkadaşımız ağır yaralı. İnşallah onlar da sağlığına kavuşacak, seçim zaferimizi görecek” diye konuştu.
“KATLİAMLA HALKIN İRADESİNİ TESLİM ALMAK İSTEYENLER ÇELİKTEN BİR İRADE İLE KARŞILAŞTI”
Patlama sırasında yaşananları anlatan Demirtaş, “Dün Diyarbakır’da büyük bir provokasyonla, katliamla halkın iradesini teslim almak isteyenler, orada küçük bebekten yaşlısına kadar çelikten bir irade ile karşılaştılar. Herkesi orada izdihamla ayaklar altında ezilsin diye provokasyon yapmaya çalıştılar. Böyle bir meydanda neredeyse 150-200 bin insan toplanmıştı. Bir kutlama havasını şölen yerini andırıyordu. Tam konuşmaya çıkacağım dakikalarda sahnenin yanında iki bomba patlattılar. Elbette ki büyük alçaklık fakat bir yandan parçalanmış, kolu bacağı kopmuş arkadaşlarımızı taşımaya çalışıyoruz, bir yandan bu tarafta bazı polisler gaz atıyor, yolu kapatmış su sıkıyor. Güvenliğimizi sağlamaktan sorumlu olanlar meydanı gaza boğmuşlar” şeklinde konuştu.
“ÜLKENİN CUMHURBAŞKANIYSAN İKİ AYDIR BİZİ HEDEF GÖSTERMEYECEKTİN”
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Demirtaş, “Böylesine bir vahşet ortamı ve biz oradan çıktığımızda televizyon açtık ülkenin Cumhurbaşkanı Eskişehir’de konuşuyor. Tam bir saat canlı yayında konuştu. ‘Ben tarafsız 77 milyonun cumhurbaşkanıyım’ diyen kişi bir saat konuştu, Diyarbakır’dan tek bir cümle bile söz etmedi. Akşam bana telefonla ulaşmaya çalışmış. Kusura bakma. Sen ülkenin cumhurbaşkanıysan iki aydır bize hakaret etmeyecektin, hedef göstermeyecektin, bize kurt sürülerini önüne linç edin gide atmayacaktın. Ülkenin cumhurbaşkanıysan bugün mitin yapmak yerine Diyarbakır’da taziyeye katılacaktın. Gitseydin çiçek koysaydın, üzüntülerini belirtseydi. Beni arayıp söylemeyeceksin. Ben telefona çıksam ne olur çıkmasam ne olur. Sen zaten yapacağını yapmışsın. 2 aydın 140 yerde partimiz saldırıya uğramış. Tek bir kişi bile gözaltına alınmamış. HDP’yi yakıp yıkanların yanına kar kalmış” ifadelerini kullandı.
Demirtaş eline aldığı bugünün gazetelerinin manşetlerini miting alanını dolduran kalabalığa göstererek, saldırı ile ilgili tek bir haberin gazetelerde yer almadığını söyledi.
Yarın düzenlenecek seçimde vatandaşlardan destek isteyen Demirtaş, “HDP dışında kime oy verirsen AKP’ye yarıyor. Bunları durduracak tek güç biziz. Eğer baraj altı kalırsak, bu zihniyet Türkiye’yi kaosa sürükleyecek. Her gün Türkiye’de ciddi kargaşa, baskı ve zulüm ile karşı karşıya kalmaya devam edeceğiz” dedi.
“SANDIK BAŞINDA EN KÜÇÜK GERİLİME MÜSAADE ETMEYİN”
Sandık başına gidecek seçmenlere çağrıda da bulunan Demirtaş, şunları söyledi:
“Sandık başında en küçük gerilime müsaade etmeyin. Bizim amacımız üzüm yemektir. Oy kullanacağın sandığa sahip çıkacağız. Bazı yerlerde art niyetliler sandık başında gerilim çıkarıp seçimi iptal ettirmek isteyebilirler, bu oyuna düşmeyin. Sabredeceğiz ki gidişlerinde arkalarından el sallayalım. Yarın size verilecek küçük mühür onların iktidarının sonu olacak. O mührü doğru yerlere basın”