Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun iki aydır HDP’yi hedef gösterdiğini iddia ederek, "Bunları yaptıran tetikçi kim bilmem ama bu hale getiren onlardır" dedi.
HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Pendik mitingi sonrası basın mensuplarını sorularını yanıtladı.
Diyarbakır’da HDP mitinginde meydana gelen bombalı saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrını eleştiren Demirtaş, "Ülkenin Cumhurbaşkanı, ’ben 77 milyonun cumhurbaşkanıyım’ diyor. Diyarbakır’da büyük bir katliam yaşanmış, kendisi bugün AKP mitingi yapıyor. Onun yeri bugün Diyarbakır’dır AKP mitingi değildir. Meydanlarda bize hakaret ediyor halen hedef gösteriyor. Beni aramasına gerek yok, gitsin Diyarbakır’a taziyelere katılsın. Kendisi hala AKP mitingi yapıyor. Dün akşam katliamın olduğu saatte Eskişehir’de bir saat konuştu katliama değinmedi bile, üzüntüsünü bile belirtmedi, beni arayıp ne diyecek" ifadelerini kullandı.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini aradığını söyleyen Demirtaş, "Arayan aramayan bütün dostlar sağ olsun. Fakat Cumhurbaşkanı ve Başbakan iki aydır bizi hedef gösteriyorlar. Söylemleri ile yayınları ile gazeteleri ile bizi linç ettirmeleri için her şeyi yaptılar. Vatan haini, bölücü, terörist, din düşmanı, İsrail uşağı, Amerikan uşağı, demedikleri bir şey kalmadı ki. Ne kadar it kopuk varsa bizi onların önüne attılar. Her yerde saldırıya uğradık. Bunları yaptıran tetikçi kim bilmem ama bu hale getiren onlardır. Arayıp bana ne diyecek gitsin halktan özür dilesin. Biz bu hale getirdik, üzgünüz desin" diye konuştu.